Bestemmingen Europa Griekenland

Met een zeilboot van Chersonissos naar Dia Island, Kreta

Eén van de leukste dingen tijdens een vakantie om te doen vinden wij een dag op de boot besteden en naar eilandjes te varen die vlak voor de kust liggen. Tijdens onze persreis naar Griekenland hebben wij dit ook gedaan en zijn we zelfs met een grote zeilboot van Chersonissos naar het voor de kust liggende Dia Island gevaren. Benieuwd hoe leuk wij dit vonden? Lees dan verder.

Fantasia Yachting

Met Fantasia Yachting zijn wij met de zeilboot Fantasia een hele dag van Chersonissos naar Dia Island gevaren/gezeild.  In de haven van Chersonissos werden wij opgewacht door de eigenaar Kosmas en Giannis. Nadat je je schoenen uit hebt gedaan en je horloge af mag je aan boord van de grote zeilboot Fantasia. Het is werkelijk waar een prachtige boot met 3 kamers, 1 woongedeelte, douche en 2 wc’s. Na wat verhalen over de zeilboot en de omgeving van Chersonissos was het heerlijk genieten van de zeiltocht en de zon in je gezicht. Als je een tijdje op zee zit dan worden de zeilen losgemaakt en zeil je langs het eiland  Kreta richting Dia Island.

dia island

Dia Island

Het duurt zo’n anderhalf uur voordat je bij Dia Island aankomt. De boot stopt in twee kleine baaien waar het water felblauw van kleur is en je ziet de tropische vissen onder de boot door zwemmen. Tijdens deze twee stops kun je heerlijk zwemmen en snorkelen in het water. Nadat wij uitgezwommen waren kregen we een heerlijke Griekse barbecue als lunch met huisgemaakte wijn! Toen wij naar de tweede baai gingen konden we heerlijk opwarmen op de voorkant van de boot waar je alle ruimte hebt om te zonnen.

Dia Island

Dia Island

Dia Island

Ook in de tweede baai is het water weer prachtig blauw en hier zagen we nog meer prachtige vissen! Ook vaar je nog een stukje langs de kliffen waar honderden beschermde valken overheen vliegen. Na een geweldige dag rondom Dia Island ga je zo rond 4 uur weer terug richting de haven Chersonissos. Ook deze tocht duurt zo’n anderhalf uur, maar ondertussen word je goed vermaakt door de muziek die gedraaid wordt, fruit die wordt geserveerd en de wijn die je heel de tocht door kunt drinken. Kosmas en Giannis zijn super aardig en doen er alles aan om je een onvergetelijke dag te bezorgen!

Dia Island

Dia Island

Dia Island

Fantasia Yachting biedt via hun website twee zeiltochten aan vanuit Chersonissos, een hele dag naar Dia Island of een sunset cruise rondom de kust van Kreta. Als je een ander soort zeiltocht zoekt dan kun je je ze zeker hiervoor benaderen!

Dia Island

Dia Island ligt direct voor de kust van Heraklion en zie je zo liggen als je aankomt met het vliegtuig. Het eiland is ontzettend oud en het schijnt dat dit eiland onder andere werd gebruikt door de Minoan bevolking (één van de eerste Griekse volkeren op Kreta) al werd gebruikt als haven om hier hun boten te beschermen. Als je in één van de baaien zwemt dan zie je onder je op de bodem van de zee ook resten van deze haven, zoals potten en borden.

Dia Island

Ook is er een mythologie rondom het eiland van Dia. Het eiland ziet er uit als een krokodil of een draak als je het vanaf een ander standpunt bekijkt. Het verhaal gaat dat een monster Kreta probeerde te verwoesten, maar dat Zeus met een bliksemschicht dit monster in steen veranderde, wat resulteerde in de vorm van het eiland. Eeuwen geleden was het eiland vol met bomen, nu is het alleen nog maar van steen, dit komt doordat de vulkaan van Santorini was uitgebarsten en zo het eiland heeft versteend.

Dia Island

Niemand mag sinds een aantal jaar meer voet op het eiland zetten omdat er een aantal speciale dieren worden beschermd, zoals een slak, hagedis, een wild konijn en valken.

Heb jij ook weleens een boottocht gedaan tijdens je vakantie?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.