Bestemmingen Duitsland Europa

Wijn drinken aan de Moezel, Duitsland

Onlangs ging ik een lang weekend weg naar de Moezel in Duitsland. We hadden deze trip een duidelijk doel voor ogen: wijn drinken! En natuurlijk de prachtige omgeving aan de Moezel ontdekken. Wil jij ook een leuke wijnreis maken en prachtige natuur zien? Lees dan vooral verder!

Traben-Trarbach

Traben-Trarbach was onze uitvalbasis. Hier hadden we dan ook een leuk appartementje geboekt met een prachtig uitzicht! Wij waren erg blij met onze keuze, omdat Traben-Trarbach een leuk klein centrum heeft met terrasjes en genoeg weinguts. Daarnaast is het ook niet zo toeristisch als de dorpjes Cochem en Bernkastel-Kues. Wat wij in deze coronatijd ideaal vonden.

Een leuke activiteit in Traben-Trarbach is de ondergrondse wijnkelders bezoeken. Tijdens kerst schijnt dit helemaal speciaal te zijn, omdat de kerstmarkt dan plaats vind in deze kelders! Je kunt bij het VVV kantoor een reservering boeken voor de rondleiding. Helaas was deze al vol toen wij aankwamen voor heel het weekend. Maar dat heeft ons zeker niet weerhouden om de wijnkelders niet te bezoeken. Wij gingen namelijk langs bij Weingut Axel Emert. We mochten hier zijn verschillende Rieslings proeven. Die trouwens erg goed zijn hier, dus we hebben zeker een aantal mee naar huis genomen! Vervolgens mochten we even een kijkje nemen in zijn wijnkelder waar de wijnvaten staan. Erg leuk om te zien!

Een andere weingut die wij hebben bezocht is die van Weingut Storck. Je kunt hier gewoon naar binnen lopen op elk moment van de dag. Als je vraagt of je wat wijntjes mag proeven, mag je plaats nemen en laten ze maar al te graag al hun mooie wijnen zien. Hier waren we ook onder de indruk van de Riesling en hebben deze uiteraard aangeschaft en mee naar huis genomen. Wat ook zo leuk is aan het bezoeken van een weingut, is dat de prijzen van de wijnen heel erg betaalbaar zijn. Meestal betaalden wij zo rond de 7 euro voor een fles wijn! Dat is best goed te doen voor een mooi kwaliteitswijntje.

Cochem

Cochem mag je zeker niet overslaan tijdens je vakantie aan de Moezel. Het is een prachtig dorpje. Loop zeker even de brug over voor het mooie uitzicht op het dorpje en het kasteel van Cochem. Het is wel een druk toeristisch dorp, maar desalniettemin heel erg gezellig met leuke terrasjes. Wij hebben er een beetje rond gelopen en natuurlijk een lekkere koude Riesling gedronken!

Bernkastel-Kues

Fietsen huren is ook echt een ding in dit gebied. Je ziet heel veel mensen langs de Moezel fietsen. Het is een prachtige route langs het water en de wijnvelden. In zo’n 2 uurtjes fiets je van Traben-Trarbach naar Bernkastel-Kues. Weer een fantastisch klassiek Duits dorpje. Het heeft een super mooi marktplein en je vindt hier de meest schattigste wijnbar die er is. Bij Weinstube Spitzhausen kun je aan het raam Riesling wijnproeverijen doen. Het is een heel klein en smal huis aan het markplein. De perfecte plek voor een mooie zomerse dag om wijn te drinken en met een goed uitzicht!

Burg Eltz

Naast wijn drinken kun je in het Moezelgebied ook mooie kastelen bezoeken. Burg Eltz is zeker een hoogtepunt wat dat betreft. Helaas is dit kasteel in de zomer wel echt een toeristische trekpleister. Je moet namelijk een uur (!!) in rij staan om naar binnen te mogen. Dit hebben we dus maar even overgeslagen, maar alsnog hebben we genoten van het kasteel zelf. Het zit echt verborgen tussen de bossen, dus het is een prachtig gezicht. Het schijnt zo te zijn dat dit bijna het enige kasteel is die nog redelijk origineel intact is gebleven. Het duurde namelijk jaren voordat Burg Eltz gevonden werd vanwege de ligging!

Ben jij ook weleens op wijnreis geweest?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.