België Bestemmingen Europa

Weekend in de Ardennen

Wil je een keer een weekend naar de natuur maar niet al te ver weg? Ga dan naar de Ardennen! Mooie natuur en niet te ver van huis en je kunt er heel veel leuke dingen doen. Lees gauw verder voor onze tips.

De grotten van Han

De grotten van Han zijn één van de leukste grotten om te bezoeken in de Ardennen. Je gaat met een oud trammetje door de natuur naar de ingang van de grotten. Tijdens dit tramritje ga je langs het Wildpark van de grotten van Han, waar je dieren zoals lynxen, beren en wolfen kunt zien. Met de tram wordt je afgezet voor de ingang van de grotten waar de tour van zo’n 1 uur en 3 kwartier gaat beginnen. Het bijzondere aan de grotten van Han is dat het een vrij horizontale grot is, waardoor je niet veel hoeft te klimmen of te dalen. Ook hebben de grotten vooral hele grote zalen, waarbij elke zaal een eigen verhaal. De tourgids verteld alles heel erg leuk en maakt daarbij gebruik van licht effecten. Ook krijg je in één van de grootste zalen nog een licht show. D

Dit jaar bestaat deze tour door de grotten 200 jaar en nu laten ze op het einde van de tour twee leuke oude tradities zien. In de hoogste zaal wordt het helemaal donker en komt er een tourgids van boven naar beneden rennen met een fakkel in de hand zoals dat vroeger werd gedaan. Op het allerlaatste vlakbij de uitgang laten ze nog een kanon afschieten waarbij de immense galm van de grotten kunt horen.

Het grotten van Han is erg leuk om een dagje heen te gaan en te combineren met het bijhorende Wildpark!

Ardennen

Ardennen

Ardennen

Shoppen in Luik

Op internet lees ik altijd veel goeds over Luik. Helaas viel deze stad toch wel wat tegen. Het was erg grijs en grauw allemaal, maar het staat dan ook bekend als industriestad. Als je naar Luik gaat, ga dan vooral om te shoppen, voor de goede restaurants en voor de Luikse wafel. Een hele lekkere wafel kun je kopen bij Pollux bij de kathedraal. Het was echt verrukkelijk!

Een andere leuke bezienswaardigheid in Luik is de Bueren trap. Als je de 373 treden hebt getrotseerd van deze trap kun je over heel Luik heen kijken! 

Ardennen

Ardennen

Ardennen

Tijdens je weekend in de Ardennen kan je nog veel meer grotten bezoeken, zoals de grotten van Remouchamps. Of ga naar het super schattige dorpje Durbuy, midden in de natuur. Benieuwd hoe het is om dit te bezoeken? Je leest er alles over in dit artikel.

Heb jij nog leuke tips om te doen in de Ardennen?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Durbuy is zeker een aanrader maar ook La Roche-en-Ardenne is een leuk stadje van waaruit je verschillende leuke dingen kunt gaan doen. Onder meer het wildpark is een aanrader maar ook de autoroute langs de Ourthe met een schitterend uitzicht op de rivier vanaf Les Crestelles.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.