Bestemmingen Europa Luxemburg

Weekend in Luxemburg Stad

Luxemburg stad is een klein en rustige stad, maar wel met een hele mooie natuur en architectuur door elkaar heen in 1 stad! Een ideale plek voor een weekendje weg als je niet ver wilt reizen. Lees snel verder over alle bezienswaardigheden die je moet zien in Luxemburg stad!

Place d’Armes

Place d’Armes is een groot plein middenin het oude centrum van Luxemburg stad. Het trekt vooral de lokale bevolking aan om heerlijk in de zon op een terras van een wijntje of biertje te genieten of naar de wekelijkse vlooienmarkt te gaan. Omdat het de eerste dag van ons bezoek aan Luxemburg het stralend mooi weer was, kozen wij ervoor om ons te mengen in de lokale bevolking en ook heerlijk te genieten van de zon op dit plein.

Luxemburg

Luxemburg

Luxemburg

Cathédrale Notre-Dame

De kathedraal van Luxemburg is de bisschoppelijke kerk van Luxemburg. Hij staat goed verstopt tussen de gebouwen, dus we hebben een rondje gelopen voordat we hem echt konden vinden! Eenmaal aangekomen, was het super druk in de kerk. Er was een mis bezig, dus van de binnenkant heb ik helaas geen foto’s kunnen maken.

Luxemburg
Ook als je een rondje om de kerk loopt kom je mooie plekjes tegen
Luxemburg
Uiteindelijk kwamen we erachter dat de kathedraal dus twee ingangen heeft!

Chemin de la Corniche

Chemin de la Corniche is een wandelpromenade die bekend staat als ‘ het mooiste balkon van Europa’. Vanaf deze promenade heb je een prachtig uitzicht over de wijk Grund, die je via Chemin de la Corniche ook kan bezoeken.

Luxemburg
Uitzicht op de wijk Grund

Luxemburg

Luxemburg

Grund

In de oude vestingstad van het Groothertogdom Luxemburg, ligt de onderstad Grund. Dit deel van de stad behoort tot de oudste van Luxemburg. Grund ligt in een kloof aan de oever van het Alzette riviertje. Hier vind je veel middeleeuwse huizen en andere 19e en 20e eeuwse bijzonderheden. Grund behoort ook tot de UNESCO werelderfgoedlijst.

Luxemburg

Luxemburg
Als je in Grund loopt lijkt het net alsof je middenin een Middeleeuwse stad loopt
Luxemburg
De gaten in de vestigingsmuur zijn de kazematten “de Bock”

Kazematten

De kazematten van Luxemburg zijn een soort militaire kazernes voor verdedigingswerk en schuilplaats. Deels bestond het 23 kilometer lange netwerk ondergronds en had het 24 forten en 16 belangrijke versterkingen. Veel hiervan is verwoest omdat Luxemburg tot neutraal gebied werd verklaard. Ongeveer 17 km is er over gebleven en opgenomen door de UNESCO lijst van wereldcultuur. De kazematten “de Bock” en “het Pétrusse-dal” zijn geopend voor publiek. Wij hebben alleen de kazematten “de Bock” bezocht, omdat je flinke hoogte verschillen moest trotseren en deze kazematten hebben ook het mooie uitzicht op Grund.

Luxemburg

Luxemburg

Luxemburg

Pétrusse-vallei

Je gelooft je ogen niet. Midden in het hart van de stad ligt een diepe vallei. Een oase van rust en groen. Er zijn veel bankjes en onvergetelijke uitzichtspunten. Je ontdekt het ‘andere’ Luxemburg. Nergens kan je midden in de stad een groene wandeling maken.

Luxemburg

Luxemburg

Luxemburg

Dit waren de must-see’s van Luxemburg stad, een erg unieke stad waar veel te bezichtigen is. Op zoek naar een goed hotel en leuke restaurants in Luxemburg stad, neem hier een kijkje als je overtuigd ben geraakt van Luxemburg!

Ben jij weleens naar Luxemburg geweest? 

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...