Nederland

Wat te doen tijdens een lang weekend in de Veluwe?

De Veluwe is een populaire bestemming in Nederland om een weekend of misschien wel langer door te brengen. Wat kun je hier eigenlijk allemaal doen? Lees snel verder voor onze tips!

Ga fietsen door het Nationaal Park de Hoge Veluwe

Als je een weekend in de Veluwe bent dan moet je sowieso een fiets of e-bike huren. Je kunt er zulke mooie tochten fietsen, zeker de moeite waard! Wij hebben ook een fiets gehuurd en zijn een dagje gaan fietsen door het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Een ticket voor het park kost 9,50 euro per persoon, maar als echte Nederlander moet je deze plek toch echt een keer gezien hebben. Wat ik zelf zo bijzonder vind aan het Nationaal Park de Hoge Veluwe is vooral de natuur die binnen een aantal minuten hele andere vormen aan kan nemen. Zo lijkt het net alsof je door de Afrikaanse woestijn fietst en binnen een paar minuten bevindt je jezelf in een dicht gegroeid bos. Én als je geluk hebt kom je nog wat dieren tegen, zo zijn wij langs het fietspad een klein hertje tegen gekomen!

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Ga tijdens zonsondergang naar de Posbank

De Posbank ligt in het Nationaal Park de Veluwezoom. Wij hebben deze plek tijdens zonsondergang bezocht. Ten eerste zorgt dit voor prachtige plaatjes, maar je kunt er ook sneller dieren spotten. Zo hebben wij heel veel herten gezien, een Schotse hooglander en wilde paarden! Toen ik hier rond liep, was ik er eigenlijk versteld van hoe mooi de Nederlandse natuur kan zijn! In augustus en september is deze plek op zijn mooist, als alle paarse heide in bloei staat.

Nationaal Park de Veluwezoom

Nationaal Park de Veluwezoom

Ga naar de dierentuin

Als je in de Veluwe bent dan ben je ook dichtbij twee bekende Nederlandse dierentuinen, namelijk Burgers Zoo en Ouwehands Dierenpark. Ik vind het altijd heel leuk een nieuwe dierentuin te ontdekken. Wij waren al jaren niet meer in Ouwehands Dierenpark geweest én ze hebben nu panda’s. Dus de perfecte reden om hier weer eens heen te gaan. De twee panda’s zijn echt super schattig en hun hok is ook echt prachtig. Alsof je zo China in loopt!

Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark

Ga kanoën

“Kanoën? In de Veluwe? Waar dan?” hoor ik jullie al denken. Toch hebben wij het gedaan, bijvoorbeeld in het vakantiepark waar je verblijft tijdens je weekend weg! Wij verbleven in Droompark de Zanding en hier konden wij kanoën. Daarna hebben wij lekker gezond op het kleine strandje dat ze hebben. Het is niet heel groot en zeker niet zoals in bijvoorbeeld de Ardennen. Maar wel heel leuk om te doen als het mooi weer is.

Droompark de Zanding

Wat vindt jij de leukste activiteit in de Veluwe?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.