Indonesië

Wat te doen in Jakarta?

Jakarta is de hoofdstad van Indonesië die door veel mensen overgeslagen wordt bij een rondreis in het land. Vandaag vertel ik waarom deze stad toch een bezoek waard is. Ben je benieuwd waarom ik deze stad aan kan raden? Lees dan verder.

9 van de 10 mensen landen in Jakarta en trekken vervolgens gelijk door naar kleinere steden in de buurt of vliegen door naar een verdere bestemming. Tijdens mijn rondreis door Indonesië besloot ik de stad toch een kans te geven. De laatste dag van de ramadan kwamen wij aan, dit zorgde ervoor dat het onwijs rustig was in de stad. Binnen no time waren wij van het vliegveld op onze hotelkamer. Dit zorgde al voor een klein geluksmomentje, zo slecht is Jakarta niet!

Maar in de hotelkamer blijven is natuurlijk geen optie dus na een opfrisbeurt had ik twee dagen de tijd om een “goede” indruk te krijgen van de stad.

Taman Fatahillah

Een bekend plein in het oude gedeelde van Jakarta. Op het plein zijn onwijs veel locale mensen en toeristen aan het fietsen op felgekleurde fietsen. Een Nederlander wordt hier uiteraard heel blij van! Vanuit het café heb je goed uitzicht over het plein en kan je genieten van alle struggles die de mensen hebben met fietsen haha.

DSC06084

Kota

Het gebied rondom het Batavia café is zeker een bezoekje waard zo zijn hier veel musea te vinden over de geschiedenis van Indonesië en over de VOC tijd. Er is dus ook veel te vinden over de Nederlandse geschiedenis. Let er er wel op dat de musea met de ramadan gesloten zijn. Mijn vriend en ik hadden hier niet over nagedacht en stonden de eerste dag voor een dicht museum. Naast de musea zijn er veel koloniale gebouwen te vinden in het gebied. Wij zijn lekker rond gaan dwalen door de straten.

IMG_7289

Shoppen

Ja shoppen tijdens de eerste stop is misschien niet heel logisch maar Jakarta is absoluut een shopwalhalla. Er zijn hier ontzettend veel shoppingmalls te vinden. Uiteraard bracht ik even een kort bezoek aan een mall. Ik ging opzoek naar een Amerikaanse kledingwinkel en die hadden ze er, zelfs met 60% korting. Had ik mijn backpack toch maar minder vol gedaan..

National momument

Ondanks dat het heel rustig was in de stad waren bij het national momument veel mensen te vinden. Op het plein staat een toren van 137 meter hoog die de onafhankelijkheid van Indonesië symboliseert. Een belangrijke plek voor Indonesiërs.

DSC06071

National museum

Om de hoek van het national momument ligt het national museum. Het museum bestaat uit twee gebouwen, een heel oud en een nieuw gebouw. Alleen het oude gebouw is al een bezoek waard. In het museum kom je veel te weten over de Indonesische cultuur en hoe de mensen leefden. Daarnaast staat de buitenplaats vol met met mooie Indonesische kunst.

DSC06106

DSC06118

Bereikbaarheid

Tussen het oude en nieuwe centrum rijden gratis bussen die op bepaalde punten langs de weg stoppen. De bussen stoppen veelal voor de deur van een museum en rijden vervolgens een rondje door de hele stad. Het kan vergeleken worden met een hop on hop off bus, alleen noemen ze het hier anders. Uiteraard rijden er ook genoeg taxi’s rond in Jakarta. Zorg er wel voor dat je een bluebird taxi neemt, deze rijden altijd op de meter.
Jakarta is een stad vol verrassingen. Binnen enkele dagen heb je genoeg tijd om de stad te leren waarderen. Omdat het rustig was in de stad is het lastig om te bepalen hoe de stad ‘normaal’ is. Maar de stad overslaan zou ik zeker niet doen! Meer weten over de rondreis door Indonesië, klik dan hier.

Wat vinden jullie van Jakarta? 

Liefs,

Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.