Azië Bestemmingen Taiwan Tips

Wat moet ik zien in Taiwan?

Ben jij weleens in Taiwan geweest of ken je iemand die daar is geweest? Dan ben jij mijn rots in de branding! Ik ben druk bezig met het plannen van mijn vakantie door Taiwan maar kan zeker wel wat tips en hulp gebruiken. Benieuwd wat ik zelf al uitgezocht heb en wil je mij helpen? Lees dan gauw verder.

Taipei

Taiwan
Bron: Pinterest

Natuurlijk ga ik naar Taipei. Een vriendin van mij studeert daar nu dus ik ga haar dan ook opzoeken. Ze heeft mij al ontzettend veel tips gegeven wat we in Taipei kunnen doen. Zoals naar Taipei Zoo, de wijk Jiufen, Taipei 101, alle night markets, Elephant Mountain, Maokong Gondola, CKS Memorial Hall en de hotsprings bezoeken. Genoeg te doen dus in deze stad. Weet jij misschien nog essentiële highlights van Taipei die we echt niet mogen missen?

Taroko National Park

Ook gaan we een weekend overnachten in Hualien-stad om vanuit daar Taroko National Park te kunnen bezoeken. Ik las dat dit nationale park vaak wordt gezien als de Grand Canyon van Taiwan. Ik ben erg benieuwd! Wel vraag ik mij nog af hoe wij het makkelijkste het Taroko National Park kunnen bezoeken. Via bus of moet je een auto huren? Of heb je ook geplande excursies die je ernaartoe kan nemen? Als jij dit weet, laat het me vooral weten!

Sun Moon Lake

taiwan
Bron: Pinterest

Ik wil ook heel graag Sun Moon Lake bezoeken. Ik heb wat foto’s voorbij zien komen op Google en het lijkt mij een prachtig natuurgebied. Ik zag dat je vanuit Taichung makkelijk Sun Moon Lake kunt bezoeken. Maar wat vragen die ik dan weer heb, kun je beter in Taichung overnachten en een dagtrip naar Sun Moon Lake doen of toch in Sun Moon Lake overnachten voor de ‘full experience’? Wat denken jullie?

Kenting

Taiwan
Bron: Pinterest

Sowieso wil ik heel graag naar het zuiden van Taiwan want hier heb je prachtige stranden, zo ook in Kenting. De foto’s die ik online zie doen mij zelfs een beetje aan Australië denken! Wel is Kenting een heel groot gebied en nog niet erg druk bezocht. Weet jij hoeveel dagen ik hier ongeveer moet besteden en welke plekken echt de moeite waard zijn?

Zoals je wel kunt merken ben ik nog druk bezig met het plannen van mijn reis door Taiwan. Ik merk dat het een lastig land is om je reis vantevoren naartoe te plannen. Vaak zijn delen lastig bereikbaar of zit je bijvoorbeeld uren in de bus om ergens te komen. Ik hoop dat jullie mij wat tips kunnen geven! En als je nog nooit in Taiwan bent geweest maar wel ergens anders naartoe een verre reis hebt gemaakt, hoe heb je toen die reis gepland?

Alle tips zijn welkom, want ik plan voor het eerst zo’n rondreis door een ver land. Dus laat het me vooral weten in de comments!

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Wat een goede vooruitzichten! Ik ben in 2013 in Taiwan geweest en ik vond het prachtig. Drie weken heb ik met een TR-pass (Taiwan Rail Pass) rond het eiland gereisd. Een combinatie van bussen en treinen, het openbaar vervoer is makkelijker dan je denkt. Laat je bestemming wel even vertalen naar het Chinees, soms kan het een uitdaging zijn om in het Engels uit te leggen waar je naar toe wil. Het eten in Taiwan is echt heerlijk, laat je verassen op de night markets en geniet van de massale sfeer. Kenting is een plek die je eigenlijk niet mag overslaan tijdens je bezoek in Taiwan. Omdat het gebied vrij uitgestrekt is, heb ik destijds een scooter gehuurd. Voor mij de beste manier om rond te reizen.

    1. Dank je voor de tips! Vooral die TR-pass is een heel goed idee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.