Op een Vespa door Toscane

Typisch Italiaans, rijden door de prachtige Italiaanse landschappen, dwars door wijnvelden tuffend op een Vespa door Toscane. Een vakantie die je niet snel vergeet omdat die onwijs tof en avontuurlijk is maar ook leer je de Italiaanse cultuur goed kennen. Benieuwd hoe het is om per Vespa door Toscane te rijden en hoe je dit regelt? Lees dan verder.

Vespa huren

Een week rond tuffen door Toscane is heel gemakkelijk te regelen. Ik startte de reis in Pisa. Met Ryanair  vloog ik vanuit Eindhoven binnen 2 uur naar Pisa. Daar stonden om de hoek van de toren van Pisa Vespa’s op ons te wachten. Wij huurden een scooter in de straat Via della Fagoiola. Ze hebben hier verschillende soorten Vespa’s staan die je kan huren.

Vespa trip chianti

Het avontuur kan beginnen

Nadat de scooter is opgehaald kan de ontdekkingstocht door Toscane van start gaan. Omdat er ontzettend veel te zien is in Toscane is het handig om van te voren een route uitgestippeld te hebben. Wij hebben een week rond gereden door Toscane. Zo zijn wij van Pisa naar Sienna gereden en daarvandaan naar Florence en Lucca. Meer over deze route is hier te vinden. 

Via deze route kom je langs de mooiste landschappen van Toscane: velden vol met druiven. Het leukste aan reizen met een Vespa is dat je overal heel makkelijk kan stoppen en alles kan bereiken. Zo stopten wij bij wijngaarden en proefden we de druiven en maakte we op elke nieuwe plek weer onwijs veel foto’s. Met een scooter kan je de omgeving veel beter leren kennen heb ik het idee. En daarnaast is het gewoon een hele leuke manier van reizen.

Vespa Pisa

Vespa Toscane

Waar blijft de koffer?

Uiteraard zit je nu denken maar hoe zit het dan met bagage? Sjouwen met bagage is het minst leuke wat je kan doen en een Vespa heeft niet genoeg opbergruimte om alle bagage mee te nemen. Er zijn verschillende organisaties die hier een oplossing voor hebben. Zo zijn er Vespa’s die extra tassen hebben waar alle bagage in kan. Maar er zijn ook organisaties die bieden aan om de bagage ’s ochtends mee te nemen naar je volgende hotel. Een voorbeeld hiervan is The Vespa trip. Zij zorgen ervoor dat er een Vespa voor je klaar staat, dat de hotels zijn geboekt en dat je bagage ’s avonds weer bij het volgende hotel staat. Omdat dit een georganiseerde trip is kan je er voor kiezen om in een groep mee te rijden naar de volgende bestemming. Dit is zeker aan te raden en daarnaast leer je ook nog eens heel veel leuke mensen kennen waar je ’s avonds mee op pad kunt gaan.Vespa Toscane

Een roadtrip per Vespa door Toscane kan ik je zeker aanraden. Het is een hele leuke manier om te land te ontdekken en het is bijna net zo snel als met een auto. Daarnaast zijn de kosten van de huur en de benzine een stuk lager dan met de auto. Win-win situatie!

Zou jij het aandurven?

Liefs,

Marije

2 thoughts on “Op een Vespa door Toscane

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.