Canada Noord-Amerika

Vancouver Island: Orka’s & dolfijnen spotten

Vancouver Island is dé plek om walvissen te spotten in Canada. Tijdens mijn reis door Canada wilde ik dat dan ook graag van mijn lijstje afstrepen. Benieuwd naar mijn avontuur, lees dan verder!

Om half 7 ging de wekker, om naar de haven van Campbell River te rijden en te kijken of de boot vertrok. Campbell River ligt ongeveer 3 uur rijden vanaf Victoria (de hoofdstad van Vancouver Island). Bij aankomst in de haven werd er uitleg gegeven over hoe de dag eruit ging zien en wat de regels waren op de boot. De tocht duurde een hele dag en was inclusief een lunch op zee.

Canada
Op de boot zaten 14 mensen. Een kleine boot, een wilde zee, hoge golven, een waar avontuur om mee te maken!

Na ongeveer 10 minuten varen zagen we de eerste dolfijn al. Niet veel later zagen we overal om ons heen dolfijnen zwemmen. Deze dolfijnen waren in hele groepen opzoek naar eten.

Canada

Orka’s!

Na enige tijd kreeg de kapitein een signaal door dat er niet ver van ons vandaan walvissen gespot waren: 3 walvissen (Orka’s), die hun moeder hadden verloren enkele jaren geleden. Doordat er een microfoon in het water lag, konden wij de signalen van de orka opvangen. De kapitein kon door middel van de signalen die de orka’s gaven, bepalen tot welke familie zij behoorden. Na het zien van de orka’s kregen we nog heel veel informatie over deze mooie dieren, zo schijnt de familie die hier leeft in het gebied veel socialer te zijn dan orka’s elders op de wereld.

De eerste orka van de dag!
De eerste orka van de dag!

Canada

Na het zien van de orka’s zijn we verder gaan varen door een vernauwde watergang. Hierdoor wordt het water opgestuwd, waardoor kolken in het water ontstaan. Een heel mooi gezicht! Nadat we deze doorgang hadden gepasseerd kwamen we nog enkele zeehonden en bold eagles (visarenden) tegen.

Canada

Uiteindelijk duurde de walvissen tour ongeveer 8 uur. We hebben ontzettend veel walvissen, dolfijnen en andere dieren gezien. Het was echt een waar avontuur om mee te maken en ik zou het zo weer over doen, ondanks de wilde zee! De tour hebben wij gedaan bij adventure whale watching. Een bedrijf die de garantie geeft dat je echt walvissen te zien krijgt gedurende de dag, wat toch wel een pluspunt is.

Houdt de website in de gaten voor nog meer avonturen door Canada, en het vervolg van deze trip! Meer weten over Canada? Klik hier.

Zou jij graag dolfijnen en walvissen willen zien? En in welk land?

Liefs,

Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.