Producten & Gadgets Reistips Tips

Vakantiefoto’s maken met je telefoon

Eén van de dilemma’s als ik op stedentrip ga is of ik mijn camera mee neem of dat ik alle foto’s met mijn telefoon maak. Een camera neemt toch altijd weer veel ruimte in beslag. Met de nieuwste iPhones kun je namelijk heel goede foto’s maken. Daarom gebruiken wij ook graag en vaak onze telefoon. Ben je op zoek naar tips om vakantiefoto’s te maken met je telefoon? Lees dan verder.

De voor- en nadelen

Om een goede keuze te maken voor het maken van foto’s hebben we de voor- en nadelen op een rijtje gezet voor het maken van foto’s met een iPhone.

Voordelen:

+ Het is licht en niet zo zwaar als een grote spiegelreflex bijvoorbeeld;

+ Het is klein en compact, dus het neemt geen extra kofferruimte in beslag;

+ Je hebt je telefoon altijd bij, dus als je in een restaurant zit en je wilt je heerlijke Italiaanse maaltijd goed op de foto zetten is dat zo gebeurd!

+ De fotokwaliteit van de nieuwste iPhones doet niet ten onder van sommige systeemcamera’s;

+ De foto’s staan direct op je telefoon en je hoeft niet moeilijk te doen met foto’s over te zetten vanaf je camera;

+ Het is ideaal voor selfies!

Nadelen:

– Een iPhone heeft geen goede zoomlens. Bij het maken van foto’s waar inzoomen een must is, zoals op safari, is een goede camera met een goede lens een veel betere optie. Je krijgt, in dit voorbeeld, veel beter de verschillende dieren in beeld.

– Een iPhone maakt over het algemeen minder goede foto’s in het donker. Ondanks de nachtmodus krijgt een camera minder licht binnen, waardoor een foto vaak van minder goede kwaliteit is. Dit is vaak op te lossen door een camera te gebruiken waar de instellingen in aangepast kunnen worden, zoals het diafragma, sluitertijd en de ISO-waarde.

– Soms mis ik mijn camera toch wel als ik deze niet meeneem, want het blijft natuurlijk ook gewoon super leuk om er foto’s mee te maken!

Je merkt het al, wij zijn fan van vakantiefoto’s maken met je telefoon in plaats van met onze systeemcamera. Maar ook wij geven toe, soms is het toch net iets moeilijker om de perfecte foto te maken met je smartphone. Hierbij wat tips wat ons leven een stuk makkelijker maakt.

1. Zet het raster aan

De nummer 1 tip om een kaarsrechte foto te maken is door je raster aan te zetten. Dit kun je natuurlijk ook in de nabewerking regelen, maar het is veel makkelijker om de foto direct in 1 keer recht te maken. Dan heb je ook minder testfoto’s nodig en loopt je fotoalbum niet zo vol met dezelfde foto’s. Het is het ideale hulpmiddel voor de compositie van je foto. Hierbij zet je een onderwerp in plaats van in het midden op de foto aan de linker of rechter kant, wat je foto veel interessanter kan maken.

2. Speel met alle functies

Vaak maak je even snel een kiekje met je mobiele camera, maar eigenlijk heeft deze camera veel verschillende functies. Je kan al vaak van tevoren een filter kiezen, of kan je de lichtinval aanpassen. Speel eens met alle functies die je telefoon te bieden heeft om er zo achter te komen wat voor jou handig is. Dit is ook niet anders dan fotograferen met je camera, want vaak zoek je daar ook alle functies eerst uit voordat je begint met fotograferen.

3. Direct bewerken

Een voordeel is dat al je foto’s direct op je mobiel staan, wat dus betekent je ze ook direct kunt bewerken. Zo is het hartstikke leuk om gelijk een collage te maken. Ik ben zelf fan van de app VSCO, vanwege de mooie filters. Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke apps te vinden, voor ieder wat wils!

4. Bewegende foto’s

Zonder gelijk een hele film van je vakantie te maken is het af en toe best leuk om bewegend beeld vast te leggen. De burst en live functie van iPhone is hier uitermate beschikbaar voor. Soms sta ik weleens gek te dansen voordat er een leuk kiekje van mij gemaakt wordt en hiermee kun je deze leuke herinneringen bewegend vastleggen! Daarnaast is Boomerang natuurlijk ook een hele leuke app die je op je telefoon kunt gebruiken.

5. Zoom niet in

Zoals ik al bij de nadelen aangaf is dat inzoomen niet het sterkste punt is als je met je telefoon foto’s wilt maken. Het is dan beter een goede camera met bijbehorende lenzen gebruiken. Zoom dus ook niet in tijdens het fotograferen met je telefoon. Het wordt gewoon niet zo scherp als dat je ervan verwacht.

6. Maak gebruik van een selfiestick of statief

Het leuke aan het gebruiken van je telefoon is dat je direct een selfie kan maken met je travelbuddy’s! Koop daarvoor dan ook een selfiestick of statief om betere foto’s te maken. Hierdoor kan iedereen op de foto en kun je ook nog eens een leuke achtergrond erop krijgen. Niets is leuker dan gekke selfies maken en deze als herinnering van je reis over te houden!

En als je dan terug bent van vakantie, dan vinden wij het leuk om er ook echt iets mee te doen. Kies je mooiste foto uit die je met je telefoon hebt gemaakt en laat ze afdrukken in een fotoboek of als wanddecoratie.

Maak jij liever foto’s met je telefoon of met je camera?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.