Accommodaties Cuba

De tips voor goede accomodaties in Cuba

Cuba is een populair land voor veel reizigers. Maar het vinden van goede accommodaties kan net iets lastiger zijn. Vind jij het net als ik lastig om goede accommodaties te vinden in Cuba? In dit artikel geef ik uitleg welke overnachtingsmogelijkheden er zijn in Cuba.

Casa Particulares

Een casa particulares is een privé gerunde bed and breakfast. Je kan hier dan ook ontbijten en veelal op aanvraag ook avond eten. De gastheer en vrouw doen er alles voor om jou een zo goed mogelijk verblijf te geven in Cuba.  In het hele land zijn ontzettend veel casa’s te vinden. Door de vele concurrentie onder de casa’s doen de gastheren en vrouwen hun uiterste best om te zorgen dat je een super goed verblijf hebt. Je zal dan ook niet snel in een casa terecht komen die niet goed is. Echter is het wel goed om vantevoren  te bedenken dat je niet in 3 sterren hotels slaapt. Veelal hebben de eigenaren van het huis een aantal kamers over die zij verhuren aan toeristen, in sommige gevallen verhuren de huiseigenaren het gehele pand aan toeristen. Hierdoor heb je meer het gevoel dat je in een echt hotel slaapt als in een casa bij mensen thuis. Wij hebben in ieder geval nooit in een casa geslapen die niet goed was. Oh en aan de bijzonder felle kleuren op de muren wen je vanzelf!

Mocht je een reis maken door Cuba kan ik het zeker aanraden om als accommodatie te kiezen voor een casa particulares. De service is altijd top, net zoals het ontbijt en de rest! Daarnaast krijg je ook nog eens een kijkje in het Cubaanse leven en leer je de mensen beter kennen. Dit geeft weer net iets extra’s aan je vakantie.

Benieuwd naar mijn favoriete casa’s? Klik hier

Resorts

Als je aan Cuba denkt, dan denk je onder andere aan de mooie stranden. En ik kan oprecht zeggen, dat ze die hier zeker hebben. De bekende kustplaatsen in Cuba zijn veelal volgebouwd met resort. De resorts op Cuba zijn vaak all-inclusive en hebben veel faciliteiten. Er komen veelal Engelse, Amerikanen en Canadese toeristen op de resorts af. Een iets wat ander slag mensen dat ik gewend ben tijdens mijn reizen. Ondanks dat ik verwacht had dat ik het helemaal niks zou vinden, vond ik het enigszins meevallen. Wel hebben wij van te voren goed uitgezocht naar welke plek wij gingen. Zo besloten wij niet naar Varadero te gaan maar naar Cayo Guillermo. Dit eiland is iets minder makkelijk bereikbaar. Het eten in het resort was niet helemaal mijn ding, maar na veel bonen en rijst vond ik het niet heel erg om een paar dagen verse vis te eten en pasta. Mocht ik terug gaan naar Cuba, zou ik toch niet snel meer kiezen voor een resort, want van veel faciliteiten maak ik toch geen gebruik. Daarnaast vind ik het leuker om bij locals te slapen.
Mijn eerste kennismaking met een resort was in Cuba, het is dan ook voor mij lastig om te bepalen hoe resorts elders zijn. Wel hebben wij gekozen voor een luxer resort om van een exclusievere omgeving te kunnen genieten. Maar terug kijkend op het resort was het zeker niet slecht en hebben we genoten van alles wat er was.

Hotels

In Cuba heb je naast de bekende resorts ook staatsgerunde hotels. De overheid heeft vrijwel de hele hotelmarkt in handen. Meestal zijn de hotels te vinden op de mooiste locaties en beste plekken. De hotels hebben vaak de meest prachtige uitzichten, dus alleen om deze reden is het al de moeite waard om in een hotel te slapen. De prijzen van de hotels liggen dan ook een stuk hoger dan een casa particulares, je kan al snel 100 euro per nacht kwijt zijn. Een hoop geld, waar je zeker wat service en kwaliteit voor mag verwachten. Echter heeft slechts een enkel hotel de service die jij verwacht te krijgen, of die je gewend bent vanuit andere reizen. Uiteraard geldt dit niet voor alle hotels, maar het is zeker de moeite waard om hier goed naar te kijken.

Liefs,
Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.