Indonesië Travel diary

Traveldiary 63: op reis!

Afgestudeerd en op reis. Twee dingen waar ik al lang naar uit keek. Deze maand was het allemaal zo ver. Ik haalde de backpack weer uit de kast! Benieuwd naar mijn reis? Lees het hier.

Na mij afstuderen had ik nog wat quality time met vriendinnen en familie. Zo at ik met mijn vriend nog bij HUGH in Rotterdam. Wat absoluut een aanrader is, binnenkort meer! Die dag erna begon het avontuur. Samen met een vriendin reisde ik naar Bali. Weer Bali? Ja dat klopt, twee jaar geleden ben ik hier samen met mijn vriend geweest. Maar er zijn nog genoeg dingen die ik graag op het eiland wil zien.

Na een goede vlucht van 16 uur kwamen wij aan in Bali, waar Kadek (1) op ons stond te wachten om ons af te zetten in de villa. Aangekomen in de villa keek ik mijn ogen uit. De villa bestaat uit 5 slaapkamers, super mooie badkamers en dan heb ik nog niet eens over de keuken gesproken, met verlichting in de bar en natuurlijk niet te vergeten de prachtige Balinese meubels (die ik het liefst allemaal wil laten verschepen naar Nederland…). Aangezien de zee een te sterkte stroming heeft kunnen wij er helaas niet zwemmen. Maar het zwembad compenseert veel :).

De eerste dagen in Bali hebben wij rustig aan gedaan. We verkenden de omgeving, gingen ‘s avonds eten bij beach club Komune (een hemelse plek voor surfers) en klom ik in de boom om mijn eigen kokosnoot te plukken.

Na 2 dagen uitrusten zijn we gaan mountainbiken rondom Ubud, langs rijstvelden, tempels en nog veel meer leuke plekken! Zeker een aanrader als je nog niet veel hebt gezien van Bali. Na de fietstocht zijn we nog naar een waterval gegaan die zo’n 10 minuten van Gianyar ligt. Een waterval die goed bekend staat onder onze instagram liefhebbers. Ze hebben allerlei leuke hoekjes gemaakt voor foto’s. Opzich een leuke plek, maar wel heel toeristisch..

Het hoogtepunt van mijn reis door Bali was zeker het eiland Nusa Penida. Een ongerept eiland dat nog niet veel toeristen kent. En het is prachtig! Ondanks dat het een eiland prachtige uitzichten biedt is de weg naar deze uitzichten een stuk minder mooi (Lees: grote gaten in de weg, stukke stenen..). Ondanks dat wij eerder scooter hebben gereden was het een heel avontuur. Maar gelukkig zijn we er zonder botbreuken en schaafwonden vandaan gekomen! Oh ja niet onbelangrijk om te vermelden, rondom dit eiland zwemmen manta’s, een soort rog met een breedte van 3 meter breed. Op een kleine boot hebben wij deze dieren mogen aanschouwen. Het was dood eng maar zeker de moeite waard!

Na een week kregen wij bezoek van twee vriendinnen! Wiehoe, gezellig! Met z’n vieren zijn we naar Ubud gegaan, hebben we de rijstvelden bezocht en zijn we met de boot naar Nusa lembongan gevaren om ook de meiden kennis te laten maken de fantastische eilanden rondom Bali. Ondanks dat het eiland minder avontuurlijk was dan Nusa Penida is het zeker de moeite waard om te bezoeken. Uiteraard wilden de meiden ook manta’s zien, dus zijn we ze nog een keer gaan opzoeken. Helaas worden ze niet minder eng, haha! 

Tijdens mijn vorige reis door Bali heb ik ervaren dat het oosten van Bali het leukste is. Dit keer zijn we naar Tirta gangga gegaan en de Lempuyang tempel. Deze twee plekken zijn zeker de moeite waard en nog niet zo toeristisch als de andere bezienswaardigheden van Bali. Een bezoek aan deze plek bleek was lastiger dan gedacht, de taxi chauffeur heeft er namelijk 3 uur over gedaan om de tempel te vinden.. We zijn hierdoor op ontzettend veel plekken geweest behalve de goede haha!

De dag erna vierde ik mijn 25ste verjaardag in The Edge, een hotel gelegen aan de klif in de buurt van Uluwatu. Het hotel staat bekend om haar zwembad dat volledig gemaakt is van glas (ook de onderkant dus). Een hele relaxte plek om mijn verjaardag te vieren!

De dagen daarna zijn we in Canggu geweest. Een hippe plek in Bali, die eigenlijk niks meer met Bali te maken heeft. Zelf vond ik deze plek best tegenvallen, maar we hebben het gezien en uiteindelijk nog veel leuke dingen kunnen doen. Zo bracht ik weer een bezoekje aan de kapper, Rob Peetoom, scoorde ik Balinese tasjes en hebben we lekker aan het strand gezeten.

De dagen daarna zijn we naar Flores gereisd. Een trip om nooit meer te vergeten. Het deed me continue denken aan mijn jungle avontuur in Borneo. Alleen dit keer had de trip alles met de onderwaterwereld te maken en natuurlijk de komodo’s!

We sliepen op een onbewoond eiland in een hutje op een wit strand. Moet ik nog meer vertellen? Als je je dit inbeeldt is het al fantastisch toch?!

Het was een top trip! Na dit ware avontuur zijn we doorgereisd naar Thailand, waar ik in mijn volgende traveldiary meer zal vertellen!

Mocht je mijn avonturen willen volgen, vergeet ons dan niet te volgen op instagram.

Liefs,

Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. oma zegt:

    Leuk Marije om je zo te volgen op je reis. Geniet er maar van.

    Veel liefs van OMA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.