Travel diary

Traveldiary #53 Kerst vieren en het nieuwe jaar inluiden

Nog een gelukkig nieuwjaar! Een nieuw jaar vol avonturen, en een aantal mooie reizen! Maar eerst een terugblik op afgelopen maand, dat natuurlijk in het teken stond van kerst en oud & nieuw. Een heerlijke maand om het jaar mee af te ronden.

Kerstmarkt

In Rotterdam worden er elk jaar verschillende kerstmarkten georganiseerd, ook in Kralingen. Tijdens het bezoeken van de kerstmarkt kwamen wij deze oude Mini tegen met een kerstboom op het dak. Ook al heb je een kleine auto er zijn dus genoeg opties om je kerstboom mee te nemen naar huis!

Kralingen kerst

Omdat de kerstmarkt een stuk kleiner was dan gedacht besloten wij te gaan lunchen bij de Italiaan La Vita è Bella. Een heerlijke lunch met brood en verschillende soorten kaas en vleeswaren. Al eerder schreef ik over een Italiaanse Delicatesse en lunchroom in Rotterdam. La Vita è Bella kan hier zeker aan tippen! Ik kom zeker terug om nog meer gerechten te proeven. 

Italiaan Kralingen

Mijn broer woont sinds vorig jaar niet meer in Nederland, maar voor de kerst kwam hij even terug. Het was dus tijd om met het hele gezin te gaan eten in Rotterdam en bij te kletsen over van alles en nog wat. Omdat alles al vol zat besloten we een hapje te eten bij de Bazar aan de Witte de Withstraat. Zoals je ziet een restaurant waar kleur en veel eten centraal staat! De meeste gerechten op de kaart zijn geïnspireerd op landen uit het Midden-Oosten en Afrika. Mocht je in Rotterdam zijn, dan is dit een leuk restaurant om te bezoeken.

Restaurant witte de with Bazar

Kerst vieren

Kerstavond vierde ik dit jaar samen met mijn vriend bij mijn schoonfamilie. Er werden verschillende hapjes gemaakt waaronder deze bloemkoolsoep met zelfgemaakte croutons, en verschillende kruiden. Nu ik naar deze foto kijk wordt het toch eens tijd om dit zelf te proberen thuis. Ondanks dat ik helemaal geen fan ben van bloemkool was het toch erg lekker!

Kerstdiner

Eerste kerstdag vieren wij elk jaar bij mijn oom en tante. We zijn dan altijd met een grote club mensen, maar ieder jaar lukt het weer op met z’n allen bij elkaar te zijn met kerst. Alle gerechten worden door verschillende stellen gemaakt. Zo maakte mijn nicht een citroen merengue taartje met lemon curd. Dit was een heerlijke afsluiter van het kerstdiner.

Kerstdiner

Derde kerstdag

Samen met een vriendin hadden we afgesproken om een derde kerstdag in te lassen. Op de dag zelf twijfelde ik of dit wel een goed idee was.. Na die drie kerstmaaltijden was ik behoorlijk verzadigd en vond ik het prima om gewoon een soepje te eten. Dit gevoel was echter van korte duur. We liepen langs Burgertrut, een restaurant waar ze veel vegetarische hamburgers op de menukaart hebben staan. Een lange tijd geleden ben ik hier een keer geweest en de friet is daar zo lekker dat we toch besloten om hier te gaan eten.

Burgertrut Rotterdam

Oud & Nieuw

Oudjaarsavond vierden Romy en ik bij haar thuis, om vervolgens net voor 12 uur het vuurwerk te bekijken bij de Euromast. Met een aantal mensen fietsten we naar de Euromast om daar het vuurwerk te bewonderen. Echter was dit een stuk moeilijker dan gedacht, want de brug was afgesloten. Uiteindelijk hebben we helemaal om moeten fietsen en stonden we 3 minuten voor 12 uur op de plek waar we met z’n allen hadden afgesproken. Helaas had de rest van de groep geen fiets en besloten zij met openbaar vervoer te reizen naar de andere kant van de stad. Ook dit verliep niet soepel en strandden zij bij Leuvehaven (de andere kant van waar wij stonden). Gelukkig hebben we elkaar na 12 uur alsnog gezien bij de Cruise Terminal.

Oud & Nieuw Rotterdam

Het nieuwe jaar

De start van het nieuwe jaar was gelijk weer knallen. Er stond een hoop op de planning en om mijn hoofd even te legen besloot ik samen met mijn vriend even naar het Kralingse bos te gaan. Naast het bos heb je hier een meer waar je een prachtig zicht hebt over Rotterdam. Dit uitzicht zou ik elke dag wel willen hebben!

Kralingse Bos

Kralingse bos

Waar heb jij kerst gevierd?

Liefs,
Marije

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.