Travel Tag: Mijn mooiste vakantie foto’s van 2017!

2017 is een mooi vakantie jaar voor mij geweest. Ik ben maar liefst 5x op vakantie of een weekend weg geweest! Echt heel veel als je het achteraf zo bekijkt. En het erge is 3 vakantie’s hiervan waren naar Italië.  Ik was daar al lang niet meer geweest en heb zeker mijn bucketlist weer kunnen vullen met allemaal plekjes die ik daar heb bezocht. Wil jij weten wat mijn mooiste vakantie foto’s waren van 2017? Kijk dan mee!

#5: De haven van Napels met de Vesuvius op de achtergrondvakantie foto

De eerste vakantie van dit jaar was met mijn vriendinnen naar Napels. We stonden midden in de nacht op om naar Schiphol te gaan en rond 6 uur al richting Napels te vliegen. De eerste dag dat wij aankwamen besloten we ook gelijk lekker de stad te gaan verkennen. We hebben uren rond gelopen en vlakbij de Castel dell’Ovo kom je dit schattige haventje tegen. Naast grote zeilschepen liggen er dus ook gewoon nog kleine sloepen. Op de achtergrond zie je mooi de Vesuvius te voorschijn komen.  Op de derde dag van ons weekend weg hebben wij dan ook de vulkaan beklommen.

#4: De zonsondergang in Taormina

Vakantie foto

De vakantie naar Sicilië in het voorjaar was erg bijzonder, we gingen er namelijk de 65e verjaardag van mijn moeder vieren! Ze wilde al jaren naar Sicilië en eindelijk was het zo ver. Tijdens deze vakantie ben ik echt verliefd geworden op het eiland en dan met name op Taormina. Deze foto laat eigenlijk heel goed het gevoel doen herinneren dat ik daar een hele week had. Overal prachtige bloemen, huisjes, natuur, zee, de stranden en het heerlijkste eten. Ik denk dat ik echt het beste Italiaans gegeten heb tijdens deze vakantie! Ook was elke avond een prachtige zonsondergang te bewonderen, hoe de zon achter de vulkaan de Etna verdween.

#3: Van Capri terug naar Napels

Vakantie foto

Oké ik moet Marije de eer geven voor deze foto, zij heeft hem namelijk gemaakt! Maar wel met mijn geschreeuw ernaast waar ze moest gaan staan op de boot tussen alle gekke toeristen die ook een foto van de zonsondergang wilden nemen. Dus een beetje van ons beiden dan toch ? 😉
Tijdens ons weekendje weg naar Napels zijn wij ook een dagje met de boot naar Capri geweest. Dit is echt een aanrader als je in Napels bent, je kunt er namelijk heel veel doen! Zo kun je met een bootje rondom het eiland varen en de prachtige kustlijn bewonderen. Ook heb je er de meest bijzondere grotten met felblauw water. Daarnaast kan je ook lekker rondlopen op het eiland en langs alle winkeltjes rondstruinen.

#2: De geheime parel van Cinque Terre Vakantie foto

Ook ben ik nog lekker twee weken op vakantie geweest: we gingen rondreizen door Toscane en Ligurië! Ik keek het meeste uit naar Ligurië, want we gingen het beroemde Cinque Terre bezoeken. Wij waren hier in totaal vier dagen en één van deze dagen besloten wij niet naar één van de vijf dorpjes te gaan, maar naar een wat minder bekend dorpje: Portovenere. Ik moet zeggen Portovenere heeft ons echt verbaasd! We vonden het eigenlijk zelfs veel leuker dan de andere Cinque Terre dorpjes. Er is veel te doen en te zien en net zo mooi als de andere dorpjes. Dus wat ons betreft echt de zesde parel van Cinque Terre.

#1: Op zoek naar typisch Griekse kerkjes

Vakantie foto

Onze eerste persreis van dit jaar mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Het zal je vast niet zijn ontgaan, maar Marije en ik mochten voor ILoveGriekenland.nl op persreis naar Kreta. We hebben ons hier super goed vermaakt en echt heel veel gezien. Zo ook het Lychnostatis museum in Chersonissos en wij vonden dit echt een prachtig museum. Het laat men een realistisch beeld zien van hoe de Grieken vroeger geleefd hebben op Kreta. Wij vonden dit kerkje echt bijzonder authentiek en dus ook echt fotogeniek!

Ik vond het super lastig om mijn allermooiste foto’s uit te kiezen. Soms is een foto gewoon erg mooi, maar soms ook visueel misschien wat minder mooi, maar maakt het verhaal erachter de foto juist zo mooi!

Wil je nou ook gebruik maken van deze tag op jouw blog? Vergeet ons dan niet te benoemen in je artikel!

Ik ben erg benieuwd wat jullie mooiste vakantie foto’s waren van 2017? Dus hierbij tag ik natuurlijk Marije om ook haar mooiste vakantie foto’s te laten zien, maar ook de leuke reisbloggers Marjolein van Yourtravelguide.nl en Marcella van Marcellamolenaar.nl. Wij zijn benieuwd!

Liefs,

Romy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.