Bestemmingen Europa Travel diary

Travel Diary #75 Terugkijken op afgelopen jaar

Afgelopen maand was een hele tof maand waarin ik heb rondgereisd door Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk. Benieuwd hoe ik mijn jaar heb afgesloten? Lees het hier.

Smullen in Rotterdam

Samen met Romy en nog een andere vriendin gingen we lekker uiteten. We besloten om naar restaurant Langoest te gaan in Rotterdam. Absoluut een aanrader om hier te gaan eten. Ik bestelde als hoofdgerecht heerlijke zeebaars gebakken in een zoutkorst.  De vis werd aan tafel uit het zout gehaald. Ik vind het altijd zo leuk als ze dit doen, het maakt een gerecht direct een stuk specialer.

Gezellig eten met vriendinnen

Met vriendinnen hebben we elk jaar een pre-christmas diner. Een van mijn vriendinnen kookt altijd zo ongelofelijk lekker. Stiekem hoopten wij al dat zij zou voorstellen om te koken. Gelukkig stelde ze dit ook voor! We hebben weer heerlijk gegeten. Absoluut een kerstmaaltijd!

Weer terug op de schaatsbaan

Een van de leukste activiteiten in de winter vind ik toch wel schaatsen. Ondanks dat ik nog niet eerder op de ijsbaan te vinden was, brak nu eindelijk het moment aan. Samen met mijn vriend en twee andere vrienden gingen we baantjes schaatsen op de 400 meter baan in Rotterdam. Het fijne aan deze schaatsbaan is dat ze norenuurtjes hebben. Tijdens deze uren mag je alleen schaatsen met noren. Hierdoor blijft lekker het tempo erin en kan je lekker veel rondjes schaatsen, zonder op te botsen tegen andere mensen.

De kerstsfeer in Maastricht

Mijn vriend en ik wilden graag voor de feestdagen nog even weg. We besloten last-minute naar Maastricht te gaan. Absoluut de moeite waard. Ondanks dat Maastricht heel het jaar door een leuke stad is, is het rondom de kerst nog specialer. We kochten de laatste kerstcadeaus, genoten van heerlijke wijntjes en brachten een bezoek aan de kerstmarkt. Absoluut een top weekend!

Kerstdiner

Na een weekend in Maastricht was het tijd voor Kerst. Met Kerstavond begint bij ons het feest eigenlijk al. Met de familie van mijn vriend aten we een uitgebreid Kerstdiner met bij elke gang een ander soort wijn. Helemaal top om zo de feestdagen in te luiden. Eerste kerstdag vierden we bij mijn tante. Ik zorgde dit keer voor het voorgerecht. En note to myself… Volgende keer toch iets beter voorbereiden. Ik ben letterlijk naar 6 supermarkten gegaan om bepaalde ingrediënten te vinden haha! Gelukkig heb ik uiteindelijk wel alles kunnen vinden.

Stedentrip Luxemburg

Luxemburg

Na Kerst besloten mijn vriend en ik nog een keer op pad te gaan. We stapten in de auto en reden naar Luxemburg. Ik ben in een ver verleden naar Luxemburg geweest, maar kan mij hier eigenlijk heel weinig van herrineren. We hadden een hotel geboekt in het centrum van Luxemburg en hadden hierdoor alle tijd om de stad te ontdekken. En Romy heeft er in haar artikelen niet om gelogen: Luxemburg is echt een aanrader om te bezoeken.

Kerstmarkt Luxemburg

Ook Luxemburg was helemaal in de kerstsferen. We hebben hier heerlijke gluhwein gedronken en natuurlijk winterse hapjes gegeten.

De laatste stop: Straatsburg

Na Luxemburg was het tijd om naar Straatsburg te gaan. Onlangs was hier natuurlijk een aanslag. We brachten dan ook met een dubbelgevoel een bezoek aan de stad. De stad was zeer goed beveiligd en bij elke kerstmarkt stond veel beveiliging. Ondanks de beveiliging was het toch echt een hele leuke en plezierige stad om te bezoeken. We hebben ons hier zeker vermaakt.

Kerstmarkt Straatsburg

Stedentrip Straatsburg

Kerstmarkt Straatsburg

Happy new year!

Het nieuwe jaar heb ik ingeluid in Nederland, ondanks de reisjes in december. Het was weer een goed feestje en we hebben genoten van de vele oliebollen en natuurlijk het vuurwerk.

Heb jij ook een fijne kerst en jaarwisseling gehad?

Liefs,
Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.