Reistips Travel diary

Travel Diary #74: het is bijna kerst!

Mijn favoriete tijd van het jaar is aangebroken: kerst! Ik houd zo erg van alle versieringen overal, kerstlichtjes en liedjes en heel veel eten met vrienden en familie. Misschien is dat laatste nog wel het beste deel van heel het seizoen! Afgelopen maand heb ik weer genoeg beleefd om in de kerststemming te komen. Kijk maar mee!

Sinterklaas

Eerst was het natuurlijk tijd voor sinterklaas. Thuis was alles stiekem al in kerstversiering, maar ook zijn wij sinterklaas zeker niet vergeten. Ik heb het dit jaar niet echt gevierd, alleen op werk kwam sinterklaas en piet wel langs. Dit waren wel hele bekende gezichten, want mijn lieftallige collega´s hadden op 5 december in een sinterklaas en piet pak aangetrokken. Dus de selfie mocht niet ontbreken!

Sinterklaas

Ook was het tijd voor de afscheid van mijn vader en oom. Na 50 jaar gaan ze stoppen met hun kapperszaak en het heeft zelfs in de krant gestaan! We hadden een goed afscheidsfeestje in de kroeg om de hoek van de zaak met een aardig aantal klanten. Ook heeft mijn vader super veel kadootjes gekregen en komt nu nog steeds met kado’s naar huis! 28 december is het toch echt zo ver en gaat de zaak dicht!

Tijd voor kerst

Het is 6 december geweest, sinterklaas is naar huis, tijd voor kerst! Ik kwam al goed in de stemming tijdens een high tea in Hotel des Indes in Den Haag. Wij gingen hierheen voor de verjaardag van mijn tante. Het was zelfs een viergangen high tea en in de lounge stond een prachtige kerstboom!

Hotel des Indes

Hotel des Indes

En toen was het tijd om het vliegtuig te pakken en in Londen kerst te vieren met mijn team daar. Dit is het voordeel als je team gedeeltelijk in Londen is, we mochten mee kerst vieren! Het was echt een super leuke dag. We begonnen met Secret Santa en heb ik een the ultimate travelist van lonely planet gekregen. Santa heeft dus een super goed kado uitgekozen! Daarna gingen we naar The Punchbowl, een traditionele Engelse pub, voor een driegangen lunch. Aan het einde van de avond gingen wij naar Hyde Park, waar rond deze periode Winter Wonderland te vinden is. Dit is een gigantische kerstmarkt/kermis. Je kunt er uren rondlopen! Wij hadden zelf een hut afgehuurd waar we karaoke konden zingen, hierna zijn we nog naar een Bavarian village geweest waar een band optrad. Een geslaagde dag dus!

Londen

Londen

Londen

Londen

Ook is het eindelijk tijd voor kerstmarkten. Marije en ik reden dus naar Haarlem voor de kerstmarkt. Alleen toen wij aankwamen was er helemaal geen kerstmarkt meer! In Haarlem is dus maar 1 weekend in het jaar een kerstmarkt. Goed om van tevoren dus de openingstijden van een kerstmarkt te checken ;-). Alsnog hebben we er een leuke dag van gemaakt en kerstinkopen gedaan.

Haarlem

Ook hebben Marije en ik met vriendinnen ons kerstdiner gehad. We hadden een driegangen diner, waarvoor we 3 uur in de keuken hebben gestaan! Gelukkig was alles goed gelukt en erg lekker. Het was een gezellige avond!

Kerst

Ben jij al in de kerststemming?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.