Tips Travel diary

Travel Diary #60: het reizen is weer begonnen!

Deze maand was het weer zo ver: ik ging weer voor het eerst op reis in 2018! Ik ben in Leuven en Barcelona geweest en ik vond het heerlijk! Kijk maar met mij mee.

Naar Leuven!

Ik ging gezellig een weekendjes weg met Marije en 2 van onze beste vriendinnen. Normaal gesproken gaan we wat verder weg in Europa maar omdat we allemaal zo druk zijn kwam iets dichter bij huis wat beter uit. En hier had ik helemaal geen spijt van. We hadden geluk met het weer en Leuven is gewoon een hele leuke stad voor een weekendje weg! Je kan er goed shoppen, eten en leuke dingen bezichtigen. Wij hebben het erg naar ons zin gehad!

We begonnen ons weekendje weg met een kleurrijk en fruitig ontbijt bij de Life Bar. Hier kan je allerlei gezonde dingen eten en het is ook echt insta waardig om te zien!

Leuven

We hebben onder andere de Universiteitsbibliotheek bezocht en daarbij kan je ook de toren beklimmen voor een mooi uitzicht over de stad!

Leuven

Het allerleukste om te bezoeken vonden wij zeker het Groot Begijnhof, een middeleeuws dorpje in de stad en prachtig in de lente!

Leuven

Leuven

Naar Barcelona!

Weet je nog dat ik vorig jaar ook in Barcelona ben geweest en toen er een super raar weekend had beleefd? Wij gingen namelijk naar de wedstrijd van FC Barcelona maar deze ging niet door vanwege het referendum van Catalonië. Afgelopen weekend was het dus tijd voor de herkansing en hebben we eindelijk Messi zien spelen! Dit was echt super gaaf om een keer mee te maken.

Barcelona

Maar nu we er toch nog een keer waren hebben we er gelijk een lang weekend van gemaakt. Je merkt nog steeds een beetje onrust in de stad, in het stadium riepen ze liberta, overal zie je nog vlaggen en er was weer een groot protest gaande. Gelukkig heb je er verder helemaal geen last van.

En als je dan vraagt wat heb je voor de 4de keer in Barcelona gedaan? Nou, we hebben ons buikje rond gegeten! We hebben ons letterlijk van restaurant naar restaurant bewogen.

Barcelona

Ook hebben we nog wat architectuur van Gaudí bezocht zoals La Pedrera en Casa Vincens. Een andere echte aanrader om te doen in Barcelona is om rond zonsondergang naar Bunkers del Carmel te gaan, waar je een prachtig uitzicht over de stad hebt.

Barcelona

Barcelona

Wat voor leuke dingen heb jij afgelopen maand gedaan?

liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.