Travel diary

Travel Diary #59: weekendjes weg!

Afgelopen maand stond in het teken van weekendjes weg! Zo waaiden wij behoorlijk uit bij het strand en ging ik samen met vriendinnen een weekendje naar Leuven. Kijk je mee?

Samen met mijn vriend en schoonfamilie zijn we een weekend naar Zandvoort gegaan. De hond ging mee en dat betekende veel wandelen over het strand. Helaas was het nog behoorlijk koud, maar dat mocht de pret niet drukken. Omdat Zandvoort relatief dichtbij Haarlem ligt hebben we natuurlijk ook deze stad nog bezocht.

Mexicaans

Zoals Romy al vertelde in haar Travelplog organiseerde een vriendin van ons een wijnproeverij aan huis, verzorgd door de Kasteelhoeve. Wij genoten hier van 13 verschillende wijnen, die allemaal erg goed smaakte. Een hele gezellig middag en natuurlijk hebben wij een paar wijntjes besteld.. Ik ben benieuwd of ze thuis ook zo lekker smaken.

Het paasweekend begonnen van mijn vriend en ik met het halen van heerlijke chocolade bij de Bonte Koe. Dit is een hele goede chocolatier waar je ook kan high teaen. Helaas hadden we hier geen tijd voor, maar dat ga ik zeker nog eens doen. Het zag er zo lekker uit.. Verder hebben we pasen gevierd bij mijn oma, met een heerlijke paasbrunch. ‘s Avonds zijn we lekker Italiaans gaan eten (wat altijd weer lekker is..)

Leuven!

Afgelopen weekend zijn Romy en ik samen met nog twee vriendinnen een weekend naar Leuven gegaan. We hadden een heel goed weekend uitgekozen. Het werd namelijk 20 graden in Leuven. We ontbeten met deze heerlijke bowl. Binnenkort zullen wij een artikel schrijven over alle hotspots in Leuven!

Naast het vele eten brachten wij ook een bezoek aan Groot begijnhof, dit is een één van de grootste Begijnhoven in Vlaanderen. Hier woonde vroeger zo’n 100 ongehuwde vrouwen. Vandaag de dag worden de woningen gebruikt door studenten. Het groot begijnhof is zeker een aanrader om te bezoeken, je vindt er een aaneenschakeling van pittoreske straatjes, pleinen, vele mooie bloemen en parken. Dit was zeker één van de hoogtepunten van Leuven!

Groot begijnhof

Mocht je naar Leuven gaan, ga dan zeker sushi eten bij Sakura. Het restaurant heeft geen bijzondere uitstraling, maar dit wordt volop gecompenseerd door de kwaliteit van de sushi. Met z’n allen noemden wij dit één van de beste sushi restaurants waar we ooit hebben gegeten! Het water loopt me weer in de mond.. Yummy!

Sushi Leuven

Hopelijk hebben jullie ook kunnen genieten van het mooie lente weer!

Liefs,
Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.