Travel diary

Travel diary 55: Een maand vol leuke events, uitstapjes en eten

Afgelopen maand stond in het teken van veel etentjes, events en uitstapjes. Voor ik het wist was het alweer tijd om een nieuwe travel diary te maken. Kijk je mee naar mijn afgelopen maand?

Bij mijn stage werd een leuk evenement georganiseerd om eenzaamheid onder ouderen te beperken. Misschien kennen jullie het concept Oma’s Pop up. Deze organisatie heeft onder andere een restaurant gehad op Rotterdam Centraal, hier verkochten ze gehaktballen  die gemaakt zijn door de oma’s (en opa’s). Omdat het wereldwijd een probleem is, kwamen er zelfs mensen uit Hong Kong om kennis te maken met dit goede initiatief!

Woerden

Mijn vriend besloot om mij mee te nemen naar “bestemming onbekend”, we maakten een tussenstop in Woerden, waar wij overheerlijk hebben geluncht bij Van Rossum. Midden in het centrum van Woerden is dit restaurant gevestigd. Ik bestelde een salade met onder andere spruitjes (dikke aanrader!). Mocht je een keer in de omgeving van Woerden zijn is het zeker leuk om hier heen te gaan. Al eerder schreven wij een artikel over dit leuke dorp.

’s Avonds sloten mijn vriend en ik de avond af met een heerlijk diner bij Restaurant Chung. Een chinees restaurant waar je ontzettend lekkere peking eend kan eten. Onlangs schreef ik er al een artikel over, omdat dit restaurant zeker de moeite waard is.

Met vriendinnen ging ik eten bij Lola, ook een restaurant in Rotterdam. Wij bestelden allemaal verschillende tapas gerechten waar we heerlijk van hebben gesmuld. Nadat wij uitgegeten waren kwam de serveerster met knetter chocolade. Ken je die nog van vroeger? Vroeger hadden ze er ook ijsjes van.

Derde avond op rij uit eten

Hoe belachelijk het ook is, maar voor de derde avond op rij ging ik uit eten. Samen met vriendinnen van mijn studie besloten we om sushi te gaan eten. Dit stond al heel lang op de planning, maar daar kwam elke keer niks van. We aten bij Shiki Sushi, wederom in Rotterdam.

Stinkende Durian

Zoals jullie al weten is de Aziatische keuken een van mijn favorieten. Ondanks dat ze in de Nederlandse supermarkten veel goede spullen verkopen, vind ik het leuker om Aziatische producten te kopen in een toko of Aziatische supermarkt. Nadat ik mijn mandje goed had gevuld liep ik langs het vriesschap. En daar kwam toch een bijzonder slechte lucht uit. Wat bleek, er lagen allemaal zakken met Durian. Dit is een grote vrucht die in Azië groeit en een ontzettend sterke geur met zich mee draagt. In Azië mag je deze vrucht dan ook veelal niet meenemen in hotels en andere openbare ruimtes. En maar goed ook, want zelf als hij ingevroren en goed verpakt is stinkt deze vrucht nog.

Zoals Romy ook al liet zien in haar Travel diary gingen wij Koreaans barbecue restaurant eten, Seoul Sista. Een leuk restaurant waar je lekker kan eten, en de inrichting is ook nog eens super leuk. Zelfs de wc is roze geverfd, haha.

En Romy en ik hebben wat te vieren. We hebben voor het eerst een publicatie in een magazine! Deze maand (februari) staan wij in Fashionchick girls met een artikel over Praag.

Naast een publicatie in het fashionchick magazine werd ik tijdens een persevent van chef Norman Musa ook nog eens geïnterviewd door RTV Rijnmond. Afgelopen weekend kookte chef Norman Musa allerlei gerechten uit de Maleisische keuken in de markthal. Op het persevent mochten wij alvast een paar hapjes voorproeven. Ik waande me al helemaal in Maleisië…

Hoe was jouw maand?

Liefs,
Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.