Travel diary

Travel Diary #41: Zomervakantie

Afgelopen maand was een top maand! De zomervakantie begon en vloog ik naar de Caraïben met mijn vriend. Benieuwd naar welk land ik in de Caraïben vloog? Kijk en lees dan mee.

Voor mijn vertrek moest ik nog mijn laatste tentamens maken en daarna was het tijd om de backpacks in te pakken en de laatste dingen te regelen. Want geloof het of niet, reizen naar Azië is van tevoren een stuk makkelijker. De dag voor vertrek moest ik nog allerlei verklaringen regelen voor mijn ziektekostenverzekering. Gelukkig ging dit vrij voorspoedig, maar note to myself: regel het voortaan iets eerder..

havana Cuba

Het land van Sigaren, rum en de Salsa

Op het vliegveld ontving ik van mijn zorgverzekering nog de laatste documenten en toen kon het relaxen pas echt beginnen. We waren voor de zekerheid maar vroeg naar het vliegveld gegaan door de verwachte drukte op Schiphol. Gelukkig was er absoluut geen sprake van drukte – of het was gewoon heel goed georganiseerd – want binnen 5 minuten waren we overal doorheen. Nog geen 11 uur later kwamen wij aan in het land van sigaren, rum en de salsa: Cuba. Het stond al lang op mijn lijstje en maar goed ook. Wat een fantastisch land, de mensen zijn ontzettend vriendelijk en ook al kan ik geen woord Spaans met handen en voeten konden we elkaar toch begrijpen.

Zoals altijd hadden we van te voren een route uitgestippeld met plekken die wij wilden bezoeken. Per taxi of bus hebben wij een deel van het eiland verkend. Het was top! In komende artikelen zal ik al mijn tips met jullie delen.

Havana Cuba

Alweer een week geleden zijn wij terug gekomen en ik moest echt een paar dagen bijkomen van een jetlag en een opgelopen verkoudheid (door de airco’s). Gelukkig werd dit al snel goed gemaakt door allerlei leuke afspraken met vriendinnen en familie. Zo maakte ik een heerlijk tripje naar het strand om te genieten van de Nederlandse zon. Want eerlijk, die zon in Cuba was ik behoorlijk zat geworden. Het was zo heet, dat je geen seconde in de zon wilde lopen. Zo slecht is het Nederlandse weer niet hoor!

Strand Monster Nederland

Hoe is jullie zomervakantie?
Benieuwd hoe Romy haar maand eruit zag? Lees het hier.

Liefs,
Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.