Bestemmingen Italië Travel diary

Travel Diary #38: een week vertoeven in Sicilië, Italië

De maand juni was voor mij een super leuke maand, ik ging namelijk op vakantie naar Italië! Benieuwd waarheen? Lees dan verder.

Het festivalseizoen is begonnen!

Voordat ik op vakantie ging, was het 3 juni tijd voor het eerste festival van het jaar. Op Flying Dutch in Rotterdam hebbe wij het festival seizoen met vrienden goed ingeluid! Heel de dag door leuke muziek, dansen met vrienden en het was super mooi weer. Een geslaagde dag dus!

Travel diary

Op naar Sicilië

Omdat mijn moeder in juni 65 jaar is geworden gingen wij op vakantie naar Sicilië om dit te vieren! Ik ben na deze vakantie echt verliefd geworden op dit eiland. Het is echt prachtig, de natuur, overal prachtige bloemen en helderblauwe zee.

We verbleven in het dorpje Taormina, gebouwd tegen de bergen aan met uitzicht op de vulkaan de Etna.

Travel diary

Vanuit het hotel worden busritten aangeboden naar de drie stranden die Taormina te bieden heeft. Dit is super handig want het centrum op Taormina ligt boven op de berg en het strand is natuurlijk beneden. Alledrie de stranden van Taormina zijn prachtig met super mooi water, de één is drukker dan de ander.

Travel diary

Ook hebben we echt geweldig gegeten in Taormina, en ook nog eens bij de meest prachtige trattoria’s helemaal vol met bloemen! Elke dag zaten we aan de pasta’s, pizza’s, ijsjes en de wijn!

Travel diary

Vanuit Taormina heb je prachtig uitzicht op de Etna en toen we deze vulkaan zagen kwamen we op het idee om er te gaan hiken! Dit is echt een hele bijzondere ervaring en je ziet landschappen die nergens anders zult zien. Het was wel heel zwaar, doordat het net voelt alsof je heel de tijd door zand heen loopt.

Travel diary

Travel diary

Het hoogtepunt was het ontbijt op de dag dat mijn moeder jarig was. Het hotel had haar gewoon verrast met een prachtig gedekte tafel!

Travel diary

Wil je nu ook naar Sicilië?

liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.