Bestemmingen Europa Spanje

Travel Diary #46: een bijzonder weekend in Barcelona

Wij waren het weekend van het referendum van Catalonië in Barcelona, waardoor ons weekendje heel anders is gelopen dan verwacht. Benieuwd wat we hebben meegemaakt? Lees dan verder.

Feest!

Voordat we naar Barcelona gingen hadden we eerst met een aantal vrienden en vriendinnen een avondje uit gepland. We gingen naar het Oktoberfest in Ahoy en waren daarom voor de gelegenheid allemaal als schattige Heidi’s verkleed. Een gezellige avond is het geworden wat bijna meer op carnaval leek dan Oktoberfest.

Barcelona

Op 29 september was het ook feest, want wij stapten vroeg in het vliegtuig richting Barcelona. Tijdens onze vlucht konden we genieten van de prachtige zonsopgang en kon ons weekendje beginnen.

Barcelona

Gelukkig hadden we fantastisch mooi weer en hebben we heerlijk van de stad en al het lekkere eten genoten. Lekker relaxen, elke dag tapas, paëlla of pinchos eten waren zeker geen straf.

We kwamen met een speciale reden naar Barcelona, namelijk om naar de wedstrijd te gaan van FC Barcelona tegen Las Palmas. Dit was op 1 oktober, dezelfde dag als het referendum van Catalonië om onafhankelijk te worden van Spanje. Wij hebben overnacht in de wijk Gracia in Barcelona wat een best fanatieke wijk bleek te zijn. Overal zagen wij posters, pamflets, vlaggen en graffiti voor de onafhankelijkheid.

Op de dag van referendum zijn we een aantal keer langs straten gelopen die door de bewoners werden gebarricadeerd om veilig hun stem uit te kunnen brengen. In het centrum van Barcelona waren er namelijk heftige rellen uitgebroken tussen de Guardia Civil en de Catalanen.

Een erg bijzondere sfeer dus in de stad en in loop van de dag kregen we mee dat de wedstrijd van FC Barcelona waarschijnlijk niet door zou gaan. We stonden al bij het stadion en een kwartier voor het begin van de wedstrijd lazen wij op twitter dat de wedstrijd achter gesloten deuren zou plaats vinden om een statement te maken. We baalden ontzettend, want voor deze wedstrijd zijn we naar Barcelona gekomen! We hebben in ieder geval een reden om volgend jaar terug te komen.

Barcelona

Barcelona

Een weekend vol Gaudi architectuur

Om de heisa rondom het referendum wat uit de weg te gaan hebben we allerlei Gaudi bezienswaardigheden bezocht. Het was jaren geleden dat we bij de Sagrada Familia waren geweest en wat zijn ze ver met bouwen! De eerste keer dat we de kerk in gingen was het echt niet zo bijzonder en het is nu zo ontzettend prachtig geworden, erg indrukwekkend!

Barcelona

Ook zijn we natuurlijk naar Park Guell gegaan en hebben we voor het eerst een huis ontworpen door Gaudi bezocht. We zijn Casa Battlo ingegaan en dit was echt heel erg leuk. Je krijgt een leuke rondleiding met een telefoon en koptelefoon en leer je van alles over hoe het huis in elkaar zit. Echt een aanrader, ook al is het een toeristische trekpleister. 

Barcelona

Barcelona

We zijn natuurlijk vaker in Barcelona geweest. Ga jij voor de eerste keer? Lees hier de must see’s van de stad.

Wat voor leuke dingen heb jij allemaal beleefd afgelopen maand?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

3 Reacties

  1. Mooie foto’s van Barcelona!

    1. Dank je wel! Ook al was het m’n derde keer in Barcelona, je blijft foto’s maken haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.