Aioli Warsaw
Citytrips Europa Polen Restaurants

Top 5 restaurants en bars in Warschau, Polen

Warschau is hip, een stad die veel te bieden heeft. Alleen al voor de restaurants en barretjes mag je deze stad absoluut niet missen. Wil jij weten waar je de lekkerste cocktails van Europa kan drinken? Lees het in onze top 5 restaurants en bars.

1. Aïoli

Aïoli was een complete verrassing voor mij. Bij aankomst in Warschau gingen wij direct naar dit restaurant om te eten. Ik heb nog geen idee hoe de stad Warschau in elkaar zat, maar bij het zien van dit restaurant wist ik gelijk veel meer: hip, gezellig en iets wat we ook in Nederland zouden moeten hebben. Je kan hier veel verschillende dingen eten, maar ik koos voor een burger. Oh oh wat een gigantische burger kreeg ik op mijn bordje. Je kan hier trouwens ook heel goedkoop ontbijten. Voor één euro heb je je bord vol liggen met allerlei lekkers. In Warschau zijn meerdere vestigingen, dus ga zeker langs.

Aioli Warschaw

2. Weles

Luxe, de lekkerste cocktails ooit en knus. Dat zijn de woorden waar ik de cocktailbar Weles mee kan omschrijven. De locatie is niet helemaal logisch, maar dat maakt het juist allemaal heel leuk. In Warschau zijn veel kelders waar barretjes te vinden zijn. Dus ga vooral van de grote straten af en ontdekt de leukste plekjes. Deze cocktailbar mag je absoluut niet missen. De menukaart is groot, maar ik vermoed dat ze allemaal lekker zijn.

Deze cocktailbar is wel echt anders, zo drink je hier geen ‘standaard’ cocktails. Ik kreeg een cocktail met daarbij een glas champagne. Daarnaast kregen we een cocktail die deels in een platje zat.

De cocktailprijzen liggen ongeveer op de €10.

Welles Warschaw Cocktail

3. Vincent

Ondanks dat ik in Polen was en niet in Frankrijk zijn er in Polen toch veel Franse lunchzaakjes te vinden. Dus eigenlijk een dikke plus, want wie wilt er nou geen croissants en andere lekkere zoete broodjes? Wil je een snelle lunch ga dan naar Vincent. In Warschau hebben ze meerdere vestigingen en ze hebben croissants met jam, Nutella en amandelen. Daarnaast hebben ze ook lekker sandwiches en wraps.

4. Charlotte

De leukste stop voor een uitgebreide brunch is met stip op één Charlotte. In het weekend is het vrij druk dus dan is reserveren wel noodzakelijk. Je kan hier terecht voor een champagne ontbijt of een uitgebreid ontbijt – zonder de champagne -. Maar he voor €1.5 meer wil jij echt wel een glas bubbels bij je brunch (het is ten slotte vakantie!). Ook hier waan je je eerder in Parijs dan in Polen. Dit restaurant mag van mij de Nederlandse grenzen snel binnen lopen. Wat was dit lekker.

Charlotte Warsaw

5. Rooftopbar Marriot

De laatste bar in dit lijstje is de Panorama Sky Bar. Dit is misschien niet wat je verwacht in Warschau, maar niets is minder waar. Op de bovenste etage van het Marriot hotel is een rooftop bar gevestigd met prachtig uitzicht over Warschau. Naast een mooi uitzicht is dit de ideale plek om je stedentrip af te sluiten. Een cocktail kost hier ongeveer €10. De bar ligt nog geen 5 minuten van een shopping mall en het centraal station af.

Marriot Cocktailbar Warsaw

Uiteraard zijn er nog meer restaurants en bars die in dit lijstje zouden moeten staan. Laat vooral bij de reacties achter welke hotspots jij hebt gevonden en welke bar wij de volgende keer niet mogen overslaan.

Wil je lezen over onze top 5 restaurants en bars in Krakau? Klik hier.

Liefs,
Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.