Tips

Top 5 lekkerste gerechten in de wereld

Het leukste aan reizen is toch wel allerlei lekkere gerechten ontdekken. Vandaag mijn top 5 aan lekkerste gerechten die ik tijdens mijn reizen heb gegeten. Ben je al benieuwd? Lees dan vooral verder.

1. Saté

Omdat ik Indonesische roots heb eten wij thuis altijd ontzettend lekkere saté maar daf weerhoudt mij zeker niet om dit ook in het buitenland te eten. Op reis heb ik toch wel de lekkerste saté gegeten bij Sateh by the Bay in Singapore. Dit is een foodcourt waar alleen maar saté verkocht wordt in allerlei verschillende soorten, zoals lam of garnalen. Ze serveren het hier ook met long tong rijst en komkommers.

Gerechten

2. Paella

Ik hou van paella! Het leuke aan dit gerecht is dat je in elke Spaanse stad je het gerecht net wat anders kunt verwachten. Soms zit er kip in, soms zelfs slakken zoals ze dat in Valencia doen. De lekkerste heb ik in Barcelona gegeten in een heel klein locaal restaurant in de wijk Raval. De leukste paella heb ik op in Oud Alcudia in Mallorca, we kregen het zo met paella schaal en al geserveerd!

Gerechten

3. Pinchos

Ook in Barcelona maakte ik voor het eerst kennis met pinchos. Het is misschien niet een heel bijzonder gerecht: van alles en nog wat op stukjes brood. Maar het is zo ontzettend gezellig eten! In Barcelona hadden wij een straat gevonden waar alleen maar pinchos restaurants waren. Je kon in de kleine restaurants maar ook gewoon op straat voor 1 euro per stuk allerlei pinchos pakken, zoveel je maar wilde. Met een goed glas sangria ernaast kon onze dag niet meer stuk.

Gerechten

4. Portugese stoofpot

Ik weet de officiële naam van dit gerecht helaas niet meer omdat wij het vooral op de gok hadden besteld. De kaart in Porto was namelijk helemaal in het Portugees! Omdat de ober aangaf dat het ging om een typisch Portugees gerecht moesten we het wel proberen. Het gerecht was al een plaatje op zich, maar toen we 1 hap namen waren we in de zevende hemel! De stoofpot bestaat uit allerlei soorten vis en schelpdieren.

Gerechten

5. Steak

Je kunt mij wakker maken voor een goed stuk vlees en dan met name steak. In Nederland gaan wij altijd steak eten bij restaurant Gauchos. Hier kun je traditionele Argentijnse steaks eten. Maar de Portugezen kunnen er ook wat van! Hier had ik voor het eerst de combinatie van steak met gegrilde ananas gegeten. Een gouden combinatie wat mij betreft!

Gerechten

Je kunt wel zien dat ik vooral fan ben van de Spaanse en Portugese keuken!

Wat is jouw lievelings keuken? En welk gerecht heb jij tijdens je reizen op die je niet meer kunt vergeten? 

liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Zo die Portugese stoofpot ziet er indrukwekkend uit! 🙂 Ik denk dat ik het lekkerste heb gegeten in Griekenland en Colombia. De Colombiaanse keuken is niet bijzonder veelzijdig, maar het eten is wel ontzettend lekker. In Nederland vond ik bruine bonen en linzen altijd helemaal niet lekker, maar hier maken ze het zo lekker klaar dat het nu mijn favorieten zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.