Citytrips Spanje

Top 5 bezienswaardigheden Valencia, Spanje

Valencia is een stad die perfect te combineren is met een strandvakantie. Wil je niet te veel doen maar wel genieten van de cultuur en het strand, ga eens naar Valencia in plaats van Barcelona. Benieuwd wat je kan zien binnen 3 dagen tijdens deze citytrip? Lees dan verder.

Valencia is niet een heel grote stad en daarom zijn 3 dagen genoeg om de stad te ontdekken. Er zijn verschillende spots die je absoluut niet mag missen bij een bezoek aan deze stad. Wist jij bijvoorbeeld dat er rondom de stad een park is aangelegd in een oude rivier waar je ‘s ochtends goed kan sporten?

Struinen door de smalle straatjes

Het centrum van Valencia bestaat uit smalle straatjes die eindigen op pleinen. Wij kwamen op een zondag avond aan. In eerste instantie zijn deze smalle straatjes misschien niet heel prettig omdat je geen idee hebt in welke buurt je loopt en niks herkent. Maar eerlijk gezegd hebben we ons geen moment onveilig gevoeld. Overdag zijn deze straatjes gelukkig een stuk gezelliger omdat de boetiekjes dan open zijn en er meer leven is op straat. Het leukste is om gewoon willekeurig straatjes in te lopen, hierdoor ontdek je elke keer weer nieuwe plekjes in de stad, die ook nog eens heel fotogeniek zijn.

Ontdek de street art

In het noorden van de stad, El Carmen, zijn verschillende street artist bezig (geweest) om de stad op te vrolijken. Overal waar je kijkt zie de schilderingen terug komen, zowel op bloempotten, muren maar ook hele gebouwen die geschilderd zijn. Vergeet ook niet op de kleinste details te letten wanneer je door deze wijk loopt, want overal zie je kleine kunstwerken. Op het moment dat wij er waren was een kunstenaar bezig met het spuiten van graffiti. Heel gaaf om te zien dat je met een spuitbus zulke mooie dingen kan maken. Dus zeker een aanrader om paar uurtjes rond te struinen door deze wijk.

Bezienswaardigheden valencia

Bezienswaardigheden valencia

Stap als een echte Nederlander op de fiets

Valencia is een redelijk vlakke stad en is hierdoor geschikt om per fiets de stad te verkennen. Wij huurden een fiets bij het hotel voor €5. Maar er zijn genoeg plekken in de stad te vinden waar je voor minder dan €10 een fiets kan huren voor 24 uur. Wij besloten om de eerste dag al een fiets te huren en the City of Arts and Sciences te gaan verkennen, die gelegen is net buiten het centrum. Via een groene strook (het park) die om de stad heen ligt fiets je hier binnen 10 minuten naar toe. Het park waar je door heen fietst is ook geschikt voor een workout. Er zijn hier verschillende fitness apparaten geplaatst, in de vroege ochtend zie je hier veel Spanjaarden hun work-out verrichten.

Als je door het park fietst kom je vanzelf bij The City of Arts and sciences. Je kan je fiets rondom de gebouwen kwijt om vervolgens de gebouwen te bezichtigen. Vanaf deze plek ben je ook binnen 5 minuten bij het strand. Dus mocht je niet veel tijd hebben, of ‘s middags aan het strand willen liggen, dan kan je dit goed combineren. Vanuit het centrum ben je binnen 15 minuten op het strand.

Bezienswaardigheden valencia

Bezienswaardigheden valencia

Bezienswaardigheden valencia

Beklim de kerktoren

Wil je de stad van bovenaf zien klim dan de kerktoren in bij Placa de la Reina. Met deze klim heb je gelijk je workout gehad voor de hele dag. Het is een aardige klim en mede door de steeds draaiende beweging ben je blij als je boven bent en kan genieten van het uitzicht. Voor €2 koop je een ticket in de kerk. Dit entree ticket geeft helaas geen toegang voor de kerk zelf. Je moet via een andere ingang naar binnen.

Bezienswaardigheden valencia

Eet paella langs de kust

In mijn vorige artikel over mijn favoriete restaurants in Valencia vertelde ik al dat je het land niet kan verlaten zonder Paella geproefd te hebben. Het is één van mijn favoriete Spaanse gerechten. Eén van de leukste tips is om dit gerecht te eten langs het strand van Valencia, dit schijnt het best te kunnen bij Casa Carmela. Helaas was het bij ons geen strand weer (18 graden), dus wij hebben hier niet kunnen eten. Mocht je er geweest zijn laat een reactie achter bij de comments wat je ervan vond. Wil je meer restaurant tips klik dan hier.

Ben jij al eens in Valencia geweest?

Liefs,

Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.