Volkswagenbusje huren
Bestemmingen Reisroutes Tips

Toeren door Nederland met een Volkswagenbus

Vorige week zondag is een droom die op onze bucketlist stond uitgekomen: toeren met een ouderwetse Volkswagenbus! We hebben een dagje door Nederland getoerd met een Volkswagenbusje van DeVolkswagenbus.nl. Benieuwd hoe dat is? Lees dan verder!

Voor een dag een Volkswagenbus huren

Wij konden voor een dag bij DeVolkswagenbus.nl een leuk ouderwets Volkswagenbusje huren. Wij kregen voor een dag het busje de Blue Ocean mee. Een babyblauwe bus voor maximaal 8 personen. Wij zijn met 7 personen een dagje gaan toeren en dat gaat gemakkelijk met deze Blue Ocean bus. Wij hadden ruimte genoeg, als je echt met 8 personen erin zou gaan zitten, zou het wel iets krapper worden. Of iemand moet het niet erg vinden om in de achterbak te gaan liggen ;-). De Volkswagenbus Blue Ocean komt uit 1977 en kan maximaal zo’n 90 km/u.

Volkswagenbus

Hoe is het nou om zelf in een Volkswagen bus te rijden? Nou wij kunnen zeggen dat we het in het begin best spannend vonden. Je rijd toch even in een bus uit 1977 dus dat doe je niet elke dag. Je moet zeker even wennen aan de koppeling en het grote stuur. Het is hard werken! Maar echt een hele leuke ervaring en er ontstaan genoeg hilarische momenten.

Volkswagenbus

Wil je liever kamperen? Dat kan ook! Dan kun je een Volkswagen Camper huren inclusief keukentje en bed! 

Toeren door Nederland

Maar waar ga je nou heen met zo’n Volkswagen bus? Je kunt dus de bus huren met allerlei leuke arrangementen, zoals met een fotoshoot of picknick mand!

Wij kozen ervoor een eigen route te volgen en verschillende dingen te doen. De Volkswagenbus kan je ophalen in Nieuwegein, dus wij hebben vooral veel in omgeving Utrecht gedaan. We begonnen met het bezoeken van Fort bij Vechten in Bunnik waar je rond kunt lopen en het museum over de Waterlinie van Nederland kan leren. Een modern en interactief museum waar je onder andere een virtuele parachutesprong kunt maken!

Volkswagenbus

Dichtbij het fort ligt restaurant Vroeg. Omdat het nog “vroeg” (snap je hem ;-)) was om te gaan lunchen hebben wij hier even lekker een theetje gedronken. Bij restaurant Vroeg kun je echter wel heerlijk lunchen en genieten van de huisgemaakte broden van de bijbehorende bakkerij.

Volkswagenbus

Vervolgens zijn we gaan rondrijden in de omgeving met het Volkswagenbusje en was het echt tijd om te gaan lunchen. Dit hebben wij gedaan bij Restaurant de Veldkeuken. De Veldkeuken bevindt zich in een oud koetshuis en is onderdeel van het landgoed Oud Amelisweerd, waar je heerlijk in de bossen kunt rondlopen en mooie oude gebouwen kunt bewonderen.

Volkswagenbus

Na de lunch zijn we naar Doorn gereden om Huis Doorn te bezoeken. Tegenwoordig is het een museum maar het staat vooral bekend om het landgoed van de Duitse keizer Wilhelm II die er gewoond heeft. Een leuk museum om te bezoeken als je ervan houdt om een kijkje in de geschiedenis te nemen in oude landgoed huizen.

Volkswagenbus

Omdat wij in september de bus hebben gehuurd en september de maand is waarin heide in bloei staat wilden wij nog even wat heidevelden bezoeken. Dit hebben wij gedaan in Den Treek, een mooi gebied waar veel heide groeit en waar je gewoon doorheen kunt lopen. In deze omgeving hebben wij nog wat mooie fotootjes geschoten van de Volkswagenbus.

Volkswagenbus

Volkswagenbus

Volkswagenbus

Volkswagenbus

Heb jij weleens een Volkswagenbus gehuurd of wil je dat heel graag?

Liefs,

Romy en Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

3 Reacties

 1. Olivia zegt:

  Hey, ik ben hetzelfde van plan met mijn vriend. Ik vroeg me af waar jullie het busje hebben geparkeerd om te overnachten rondom den Treek? Ben benieuwd.

  1. Hoi Olivia!

   Leuk dat je ook zo’n busje gaat huren.
   Wij hebben echter het busje maar 1 dag gehuurd en je kunt hem overal parkeren waar je maar wilt. Het is wel aan te rijden niet over de snelweg te rijden met zo’n busje. Maar waarschijnlijk kan je hem makkelijk bij de accommodatie parkeren!

   Groetjes,
   Romy

 2. Dit lijkt ons nou zóóó gaaf! Hilarisch 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.