Toeren met een kever door Nederland

Voor een dag in een kever rond scheuren door Nederland, hoe leuk is dat? Benieuwd hoe ik deze dag ervaren heb? Lees dan verder.

Met een kever door Nederland

Een roadtrip maken in een kever was een heel leuk idee, maar waar haal je een mooie oude kever vandaan, waar je de weg mee op durft? In Amersfoort bij Vintage Road Trip hebben ze verschillende vintage auto’s staan. Zo hebben ze VW busjes, 2cv’s, een oude porsche en natuurlijk de kevers. Wij kozen voor een kever.

DSC03317

Voordat ons avontuur begon kregen we een korte instructie hoe wij de auto moesten bedienen. Net voor vertrek kregen wij een goed gevulde picknickmand mee, met wat lekkers te drinken voor onderweg en een kleedje.

Er waren drie routes waar wij uit konden kiezen: het Gooi, de Veluwe en de Betuwe. Wij hebben gekozen om een rondje te rijden over de Veluwe. De tocht ging door Putten, Garderen, Elspeet, Kootwijk, Apeldoorn en Barneveld. De originele route was ongeveer 160 kilometer, wij hebben een paar dorpen overgeslagen omdat de tijd heel snel voorbij ging.

IMG_0797

Met een kever uit 1970 de snelweg op

De route die wij maakten was heel erg mooi. Je rijdt over verharde wegen, maar ook zandpaden. De tocht kan dus een behoorlijk avontuur zijn. Zo kwamen wij per ongeluk uit op de snelweg.. Een kever uit 1970 die de snelweg op gaat. Mijn hart begon toch een stukje sneller te kloppen van spanning. Maar het viel allemaal heel erg mee, lekker op de rechter baan tuffen tussen de vrachtwagens, er zijn ergere dingen. Zo lang het beestje het maar niet begeeft. Na ongeveer 5 minuten namen wij de eerste afslag en kwamen we uiteindelijk uit op een polderweg. Een smalle weg tussen de weilanden. Deze wegen zijn een stuk prettiger om te rijden.

De route is heel erg leuk om te rijden. Onderweg reden we heerlijk door de bossen, trotseerde we zandpaden, reden we langs prachtige landhuizen en hebben we de bloeiende hei gezien. Een hele gevarieerde route.

DSC03340

DSC03334

DSC03339

Onderweg zijn wij nog even gestopt om wat te eten. Wij aten een heerlijk doperwten soepje en een Flammenküche met chilli en kip. Helaas ging het na onze stop regenen en werd het redelijk koud in de auto. Maar met de radio op de achtergrond zijn wij de route gewoon verder gaan volgen.

Hoe is het om te rijden in een Kever?

Het rijden in een Kever is even iets heel anders dan de moderne auto’s. Logisch zou je denken, maar ik had er toch meer van verwacht. Het schakelen ging vrij moeizaam, zo bleven we soms wat langer staan bij het stoplicht en duurde het even om op gang te komen. Daarnaast maakte de auto behoorlijk wat herrie bij het schakelen, maar wij konden er allemaal wel om lachen!

Hoe basic het ook is, het is echt een aanrader om een keer te proberen. Benieuwd naar een roadtrip in een VW busje? Lees er hier alles over.

Liefs,

Marije

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.