Tivoli pretpark in Kopenhagen

Als je voor een stedentrip naar Kopenhagen gaat kun je echt niet het Tivoli pretpark overslaan. Het pretpark werd geopend in 1843, dus is al anderhalve eeuw oud! Het ligt middenin het centrum van Kopenhagen en de juiste benaming is eigenlijk “de Tivoli Tuinen”. Deze benaming is eigenlijk ook wel beter, want wat zo bijzonder is aan dit pretpark zijn de vele mooie tuinen met allerlei verschillende bloemen en planten. Wil je weten wat wij hebben beleefd in dit park? Lees dan mee.

Attracties van het pretpark

Naast de tuinen zijn de vele attracties in Tivoli ook erg beroemd. Elk jaar wordt er namelijk wel wat nieuws geopend, maar ook omdat het park zo oud, zijn vele attracties ook al van aardige leeftijd. Zo stamt de houten achtbaan uit 1914! Maar in 2006 werd de hoogste zweefmolen ter wereld geopend in Tivoli, een attractie die je ook buiten Tivoli vanaf verschillende punten in Kopenhagen kunt zien. Tivoli is ook een pretpark die van vele markten thuis is, zo kun je in het Tivoli Concertzaal naar klassieke muziek luisteren. Ik denk dat je hier al uit kunt opmaken is dat als je Tivoli binnen loopt je je ogen uitkijkt en op elke hoek wel iets totaal verschillends kunt aantreffen.

Tivoli
Elke avond treden er wel artiesten op in het park.

Tivoli

Tivoli
Je vindt er attracties in alle vormen en maten en voor elke leeftijd.

Tivoli

Tivoli tuinen

Tivoli staat ook bekend om haar verschillende tuinen met verschillende thema’s. Je kijkt werkelijk je ogen uit. Zo vindt je er prachtige bloemen, planten, meren en fonteinen. Wij zijn na het avondeten naar Tivoli gegaan, omdat ’s avonds Tivoli verlicht wordt door duizenden lampjes. Ook vind er ’s avonds een fonteinen show plaats, die je niet wilt missen. Ben je op zaterdag in Tivoli? Een kwartier voor middernacht word er dan vuurwerk afgestoken!

Tivoli

Tivoli
Je vindt er allerlei verschillende tuinen met prachtige bloemen en andere thema’s.
Tivoli
Iedereen voelt zich weer kind in een pretpark 😉

Tivoli

Tivoli

Tivoli

Tivoli

Aan de vele foto’s kun je wel zien dat wij het pretpark echt fantastisch vonden en zeker één van de leukste dingen die wij in Kopenhagen hebben gedaan.

Tivoli is geopend vanaf begin april tot eind september. Een ticket kost 99 kronen, wat zo 13 à 14 euro is. Als je ook gebruik wilt maken van de attracties moet je hiervoor wel extra tickets kopen. Je kunt een multi-ride ticket kopen voor ongeveer 27 euro en losse attractie tickets zijn zo’n 3 à 4 euro.

Waar?

Vesterbrogade 3

1630 København

Denemarken

Ben jij weleens in Kopenhagen geweest? En heb je toen ook Tivoli bezocht? 

Liefs,

Romy

2 thoughts on “Tivoli pretpark in Kopenhagen

  1. Frank says:

    Tivoli is geniaal. Midden in de stad, en ontzettend leuke attracties. Aardig aan de prijs, maar mocht je hier echt minimaal 3 uur wil vertoeven moet je voor de multi-ride tickets gaan. In alle eerlijkheid, in dit pretpark ben ik voor het eerst over de kop gegaan. Ik ben nog steeds #trots 🙂

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.