Tips indonesie
Indonesië Reisroutes Tips

Tips voor een rondreis door Indonesië #1

Ben je een vakantie naar Indonesië aan het plannen en wil je niet opgelicht worden en de leukste hotspots vinden? Met deze tips ben je verzekerd van een hele toffe rondreis door Indonesië.

1. Afdingen

Nadat je bent aangekomen op één van de vliegvelden van Indonesië begint het avontuur al, je hebt geen tijd om even lekker bij te komen van een lange vlucht want voor je het weet staan er mensen voor je neus die een ‘goedkope taxi’ aanbieden. Het eerste wat ik leerde tijdens mijn bezoek aan Indonesië was afdingen. Tijdens onze reis reden wij samen met en Duitse man naar ons hotel waar hij ons allemaal fijne tips gaf. Hij maakte ons wijs dat we makkelijk 50% van de vraagprijs konden betalen. In eerste instantie geloofden wij het niet, maar we zijn het toch gaan proberen en… het werkte!

Tips indonesiè

2. Taxi

Een taxi vinden is in de toeristische gebieden helemaal geen probleem. Wel zijn er veel verschillende taxi bedrijven te vinden, die niet allemaal even netjes zijn. Zo zat ik een keer in een taxi waar ik opeens in 20 Australische dollars moest betalen. Uiteraard had ik die niet bij me en daarnaast was dit natuurlijk te veel. Uiteindelijk heb ik hem gewoon geld gegeven en ben ik weg gelopen. Laat je dus zeker niet gek maken.

Tips Indonesië

3. Blue bird taxi

Mocht je een taxi willen aanhouden langs de weg, vraag dan altijd of ze op de meter rijden. Daarnaast is het verstandig om een blue bird taxi te kiezen. DIt zijn blauwe taxi’s met een vogel als logo. Echter rijden er in Bali ook veel taxi’s die er op lijken, dus laat je niet voor de gek houden. Tijdens de rondreis konden mijn vriend en ik niet altijd een blue bird taxi vinden, wat we dan vaak deden is van tevoren opzoeken hoever het rijden was en op basis daarvan een prijs bepalen. Soms kiezen chauffeurs er wel eens voor om een andere route te rijden, zodat ze veel geld van je kunnen vangen. Je hoort het al, op vakantie zijn Google Maps en maps.me mijn grootste vriend haha!

4. Privé chauffeur

Als je een hele dag op pad gaat en lange afstanden af moeten leggen is het verstandig om een taxi met chauffeur te huren voor een hele dag. Dat is vaak aanzienlijk goedkoper. Ook kunnen de chauffeurs je naar iets minder toeristische plekken brengen, die zo’n dag net wat leuker maken. Een privé chauffeur is heel makkelijk te regelen bij het hotel. Daarnaast kan je hier ook weer heel goed afdingen. Voor een hele dag (’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat) betaalden wij rond de 30 euro inclusief benzine. Er komen nog wel entreekosten bij van bezienswaardigheden. Sommige chauffeurs helpen ook mee bij het afdingen van bepaalde entreeprijzen. Zeker bij minder toeristische plekken bepalen ze ter plekke een prijs voor toeristen.

Uiteraard heb ik nog veel meer handige tips voor jullie op het gebied van reizen in Indonesië, is het bijvoorbeeld wel veilig om scooter te rijden in Indonesië door het vele verkeer. Ik zal er binnenkort nog meer over vertellen.

Tips indonesiè
Meer tips nodig voor een rondreis door Indonesië. Klik hier.

Wat zijn jouw tips voor een rondreis door Indonesië?

Liefs,

Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.