Bestemmingen Europa Nederland

Wat te doen tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam?

Als je nog nooit in Rotterdam geweest bent dan is dit weekend je kans! De jaarlijkse Wereldhavendagen zijn namelijk weer begonnen, een gezellig weekend dat allemaal te maken heeft met boten en de Rotterdamse haven. Je kunt heel veel verschillende dingen doen en zien. Wil je weten wat je dit weekend allemaal in Rotterdam kunt beleven? Lees dan verder.

Bekijk de Wereldhavendagen vanaf de SS Rotterdam

Als je niet al te actief dit weekend wilt zijn is de SS Rotterdam een hele leuke optie! Je kunt een tour doen door het cruiseschip zelf, maar ook alle taferelen van de Wereldhavendagen bewonderen vanaf het terras op het cruiseschip. Vanaf hier heb je goed uitzicht op wat er allemaal voor leuke dingen er in het water gebeuren! Wil je weten wat je allemaal op het oude cruiseschip SS Rotterdam kunt doen? Dat lees je in dit artikel.

Wereldhavendagen

Wereldhavendagen

Demonstraties lang de Maas

Ook kan je gezellig wandelen langs de Maas om allerlei demonstraties en verschillende soorten schepen te bewonderen. Je kunt ook allerlei schepen op zoals schepen van de Koninklijke Marine  of de Oceaniumboot van Diergaarde Blijdorp.

Wereldhavendagen

Ga met een bus het water in tijdens een Splashtour

Een hop on hop off bus is veel te basic voor Rotterdam, hier heb je namelijk gewoon een splashtour bus. Tijdens deze tour zie je de hoogtepunten van Rotterdam. Eén van deze hoogtepunten is natuurlijk het water en daar heeft de splashtour bus een hele leuke oplossing voor gevonden. De bus rijdt namelijk gewoon het water in om daar de tour voort te zetten. Het ziet er altijd zo maf uit als je weer zo’n bus het water ziet ingaan of door het water vaart. Het lijkt mij een echt unieke ervaring!

Wereldhavendagen

Bezoek de Rotterdamse haven

Als je de splashtour te wild vind, kun je ook de Wereldhavenbustour doen. Hier bezoek je ook echt de haven van Rotterdam voor 5,50 euro. Ook kun je de Rotterdamse haven ‘s nachts bewonderen. Met de Midnight Cargo Express rijd je per trein in het donker door de haven en eindig je bij het uiterste puntje van Maasvlakte 2. Eén kans die je maar 1x per jaar kunt meemaken en in het donker kun je alle mooie lichtjes bewonderen die in de haven branden.

Bezoek de Rotterdam

Het gebouw de Rotterdam en dan voornamelijk het nHow hotel met haar dakterras dat erin gevestigd is, is al sinds het bestaan hiervan een favoriete hotspot van Rotterdam. Je hebt een prachtig uitzicht over de stad en daarnaast is het ook een prachtig en luxe hotel. Tijdens de Wereldhavendagen kun je een rondleiding krijgen door dit bijzondere gebouw waarbij van alles wordt verteld over het gebruik van het gebouw en de architectuur ervan. Benieuwd hoe een nacht in het nHow hotel in de Rotterdam eruit ziet? Je vindt er van alles over in dit artikel.

Wereldhavendagen

Zien wij je morgen in onze mooie havenstad?

Als je al enthousiast bent geworden op de website van de Wereldhavendagen kun je nog veel meer leuke activiteiten terug vinden!

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.