Restaurants

Sushi eten bij Itami, Rotterdam

De Aziatische keuken is zoals jullie misschien al weten een grote favoriet van ons. Vandaag hebben wij weer een hotspot voor jullie waar je heerlijke sushi kan eten! Benieuwd waar dit is? Lees dan verder.

Eigenlijk zit je met sushi al snel goed bij mij. Ik heb het niet over de all-you-can-eat concepten, waar je binnen 2 uur weer weg gekeken wordt, maar een restaurant waar je een hele avond lekker kan genieten van al het lekkers en de gezelligheid van vrienden om je heen.

Itami Rotterdam

Itami slaagt hier eigenlijk al helemaal in. Bij binnenkomst wordt je heel hartelijk ontvangen en wordt de beste tafel voor je uitgezocht. Vervolgens krijg je alle tijd om de kaart te bekijken en ondertussen  is er genoeg tijd om gezellig te kletsen. Het voelt totaal niet gehaast.

 

Heerlijke sushi

Nadat wij de bestelling hadden door gegeven konden we al niet meer wachten. We hadden zo’n trek in sushi. Al eerste kwam er een bordje op tafel met voor iedereen 4 verschillende sushi en sashimi. De sushi was echt heerlijk, voornamelijk de sushi met komkommer. Deze sushi was heel verrassend, ik heb dit nog nooit ergens anders gegeten.

Itami Rotterdam

Coquilles proeven

Voor ons hoofdgerecht hadden we een tafeltje extra nodig, omdat er zoveel verschillende gerechten op tafel kwamen. Zo kregen wij een bordje met voor ieder twee coquilles omhuld door een heerlijke romige saus  met hete pepers. Dit gerecht werd geserveerd in de schelp van de coquille. Vervolgens werden de beefrolletjes met kruiden, kip terriyaki en een heerlijk stukje vis met groente en rijst geserveerd.

Itami Rotterdam

Itami Rotterdam

Het nagerecht bestond uit geflambeerde pannenkoek met daarin een bolletje vanille ijs en stukjes fruit. De pannenkoek werd aan tafel aangestoken, wat zorgde voor een spectaculair nagerecht. Dit zorgde voor een goede afsluiting van de avond.

Itami Rotterdam

 

Itami is te vinden op de kop van Zuid, bij de Erasmusbrug en de welbekende ‘Rotterdam’. Er zijn op de kop van Zuid, zoals wij al eerder schreven, meerdere leuke Aziatische hotspots te vinden. Maar de sushi is bij Itami toch wel het lekkerst!

Wat is jullie favoriete sushi restaurant? 

Liefs,

Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.