Bestemmingen Citytrips Zwitserland

Stedentrip Genève

Doordat ik familie in Zwitserland heb wonen is Genève één van de steden waar ik een aantal keer ben geweest. Genève is niet echt een stad die snel wordt uitgekozen voor een stedentrip, maar toch kan dit heel erg leuk zijn. Daarnaast is het maar een uurtje vliegen vanuit Nederland, dus je bent er zo! Wil je weten waarom je een stedentrip naar Genève moet boeken? Lees dan verder.

Fontein en meer van Genève

Het beeld van de stad Genève is zeker wel de fontein van Genève. Deze spuit omhoog in het eerste stuk waar het meer van Genève ontstaat. Als je met de trein bijvoorbeeld de stad in rijdt zie je de fontein al boven de daken van de stad uitspuiten. Per secone wordt 500 liter water 140 meter hoog de lucht in gespoten met een snelheid van 200 kilometer per uur. ‘s Avonds is de fontein ook nog verlicht.

genève

Het is erg leuk om langs de boulevard Quai du Général-Guisan te lopen om de fontein van dichtbij te zien. Langs deze boulevard vindt je ook de bloemenklok. Deze klok van honderden bloemen staat voor de horloge industrie in Genève. Langs de boulevard vindt je ook veel bedrijfjes die een boottochtje langs de fontein en op het meer van Genève aanbiedt. Dit is ontzettend leuk om een keer te doen.

genève

Vanuit Genève is het natuurlijk ook hartstikke leuk om alle steden rondom het meer van Genève te bezoeken. Dit kan per boot of per trein. Elk stadje heeft wel weer wat anders te bieden en je kunt ook steden in Zwitserland en Frankrijk bezoeken als je hier bent, doordat het meer net op de grens van deze twee landen ligt. Wil je weten welke stadjes rondom het meer van Genève kunt bezoeken? Dat lees je hier.

Verenigde Naties

Genève is ook één van de belangrijkste zetel van de Verenigde Naties. Vroeger is het Palais des Nations het hoofdkantoor geweest van de VN, deze bevindt zich nu echter in New York. Je kunt op afspraak het complex van de VN bezoeken. In een rondleiding kun je de conferentiezaal en de raadszaal bezichtigen. Als je hierin geïnteresseerd bent kan een rondleiding in het VN gebouw ontzettend leuk zijn. Wij zijn zelf helaas niet geweest vanwege tijdgebrek. Toch nog een reden om terug te gaan naar Genève.

Kathedraal Saint-Pierre

genève

Midden in het centrum van de stad vindt je ook de kathedraal Saint-Pierre. De kathedraal van binnen is op zich niet erg bijzonder, maar wat wel erg bijzonder is aan deze kathedraal is het uitzicht vanaf de noordelijke toren. Dit uitzicht over de oude stad is prachtig en ook vanaf hier kun je de beroemde fontein goed bewonderen. Je moet hier echter wel 157 trappen voor naar boven klimmen. Wij beklommen de toren ook precies toen het weer wat slechter begon te worden. Eenmaal boven waaiden we bijna weg, niet erg fijn als je zo hoog staat. Zorg dus wel dat je met goed weer naar boven de klim maakt. Om de toren in de gaan betaal je zo’n 4 frank.

Winkelen

Daarnaast is Genève ook gewoon een hele leuke stad om te winkelen. Er is één grote lange moderne winkelstraat, maar als je de zijstraatjes pakt kom je snel in de oude stad van Genève terecht en kan je lekker ronddwalen door alle smalle straatjes.

Ben jij weleens in Genève geweest? En heb jij nog een leuke tip?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.