Accommodaties Nederland Restaurants

Eten en drinken bij cruiseschip ss Rotterdam

Rotterdam wordt onder toeristen steeds populairder. In dit artikel met allerlei must see’s in Rotterdam kwam het cruiseschip de ss Rotterdam al langs. Op 3 september 1959 maakt het ss Rotterdam haar eerste reis naar New York. Tegenwoordig is het schip opengesteld voor publiek. Je kunt er een rondleiding krijgen, een kopje koffie drinken op het terras, een weekendje ertussenuit en in het hotel overnachten en je kunt er zelfs een meeting room reserveren voor een bijzondere zakelijke bijeenkomst. In de afgelopen jaren ben ik al een aantal keren op de ss Rotterdam geweest en het blijft een leuke belevenis. Benieuwd wat ik hier allemaal heb gedaan? Lees dan vooral verder.

Terras

In de zomer is het achterdek het terras van het schip met mini zwembad, erg leuk voor de kleintjes. Het is een heerlijk plekje waar je prima een middagje kunt vertoeven en kunt genieten van het zonnetje en het mooie uitzicht over Rotterdam!

IMG_5987

P1010965
Het uitzicht op het terras tijdens de rondleiding.

Weekend overnachten

Alle 576 originele hutten zijn omgebouwd tot moderne en luxe hotelkamers. Wil je een overnachting op een Nederlands cruiseschip ervaren? Dan ben je hier op de juiste plek aangekomen. Struin vanuit je hotelkamer de rest van het schip af. Zo zijn er ook verschillende restaurants waar je van een heerlijk ontbijt tot diner kunt genieten. Het enige wat ik nog niet heb gedaan is een overnachting op de ss Rotterdam, het staat dan ook zeker op mijn to do list!

P1010935

Rondleiding

Een hele leuke ervaring is de rondleiding die je kunt krijgen in de ss Rotterdam. Het is erg indrukwekkend om te zien wat er allemaal komt kijken bij het in werk zetten van een immens cruiseschip. De complete rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur en dan mag je ook de machinekamer zien. Van 10:00 tot 17:00 uur kun je elke dag de rondleiding starten en voor de complete rondleiding betaal je 16 euro.

P1010929
Uitzicht op Rotterdam vanaf het schip.

P1010933

P1010949
De originele hut van de voormalig kapitein van de ss Rotterdam.

P1010941

P1010994
De machinekamer.

Kerst

Ik heb zelfs een keer met mijn familie kerst gevierd op de ss Rotterdam. We hadden op eerste kerstdag een ontzettend leuke maar vooral ook lekkere kerstbrunch. Ook heb ik een keer met mijn familie genoten van een verrassingsdiner en ook dit is zeker een aanrader. Het eten is heerlijk!

IMG_7916
ss Rotterdam met kerst.
IMG_5971
De amuse van meloen tijdens ons verrassingsdiner.
IMG_5973
Voorgerecht van rivierkreeft.
IMG_5974
Hoofdgerecht van eendenborstfilet.
IMG_5981
Een extra verrassing tussendoor.
IMG_5982
Het dessert van rabarber.

Er is genoeg te doen dus op de ss Rotterdam en voor iedereen wel iets! Kom je naar Rotterdam sla het cruiseschip ss Rotterdam dan zeker niet over!

Ben jij weleens op de ss Rotterdam geweest en wat vond je ervan?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.