Accommodaties Indonesië

Snorkelen bij Nusa Penida

Eén van de redenen om langer op het eiland Nusa Penida te blijven is voor het snorkelen. Zo zwemmen hier onder andere manta’s, nemo’s en nog veel meer verschillende soorten vissen. Benieuwd wat de leukste plekken zijn om te snorkelen? Lees het hier.

Manta point

Eén van de leukste en spannendste plekken om te snorkelen rondom het eiland Nusa Penida is Manta Point. De naam zegt het al, hier zwemmen manta’s. Manta’s zijn een roggen soort die een omtrek kunnen hebben van 7 meter breed. Naast dat het onwijs mooie dieren zijn zwem je hier toch wel met spanning in je lijf. Eén voordeel van dit soort roggen is dat ze in tegenstelling tot pijlstaartroggen niet gevaarlijk zijn en je er op gemak bij kan snorkelen. Deze gedachte had ik ten minste voordat ik het water in ging… Toen ik eenmaal in het water was gesprongen en één manta naar mij toe zag komen zwemmen wist ik niet hoe snel ik weg moest zwemmen haha. Na ze van een afstand bekeken te hebben werd ik uiteindelijk een stuk rustiger en besloot ik iets dichterbij te komen. Wat een prachtige dieren zijn dit…

Crystal Bay

Wil jij nemo’s/clown fishes spotten? Dan is dit de plek waar wij ze hebben gevonden. Helaas zwemmen deze alleen aan de kant van de rotsen en verstoppen ze zich regelmatig in het koraal. Maar met behulp van een gids bestaat de kans zeker dat je deze mooie vissen kunt spotten.

Wall Bay

Wall Bay ligt op een vrij centrale plek, waar veel boten langskomen. Een mooie plek om vissen en koraal te spotten! Het enige nadeel van deze plek is dat de stroming soms heel sterk kan zijn. Let er dan ook zeker op dat je wel in de juiste richting zwemt en niet tegen de richting in. Zeker op deze plek is het verstandig om met een gids te zijn die alles in de gaten houdt. Zo kan jij lekker ontspannen in het water dobberen.

Mangrove

De mooiste plek om koraal te spotten en heel veel mooie vissen is bij de mangrove. De boot stopt middenin het water, maar wanneer je uit de boot kijkt zie je al heel veel kleur en heel veel vissen. Dit was dan ook de leukste snorkelplek. Je kan hier uren rond dobberen en kijken naar al het moois wat er in het water zwemt. Niet alleen is het gewoon een hele mooie plek maar er zwemmen ook bijna geen andere toeristen op deze plek. Zeker onthouden dus!

Buddha Tempel

Eén van de plekken die je gezien wilt hebben maar je eigenlijk over kan slaan is de Buddha tempel. Deze plek is zoals aan mij verteld aangelegd voor toeristen. In het water staan meerdere buddha beelden die je kan bereiken door in het water te duiken. Maar mocht je zo ver komen om een duik te nemen dan staat er op de bodem van de oceaan een bankje waar je een selfie kan maken met de buddha beelden of natuurlijk even uit kunt rusten. Houdt er wel rekening mee dat veel toeristen naar deze plek komen en je dus zeker niet alleen zal zijn.

Liefs,
Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.