Abian Ayu Villa Sidemen Bali
Accommodaties Indonesië

De verborgen parel van Bali, Indonesië

Ga je naar Bali, maar wil je weg blijven van de toeristen dan hebben wij het verborgen pareltje van Bali voor je gevonden.  In Sidemen, Bali vind je ongerepte natuur en vanuit je hotel kijk je uit over de rijstvelden.

Sidemen

Eén van de mooiste gebieden die wij hebben ontdekt in Bali is oost Bali. Wij verbleven in Sidemen. Ongeveer een uur rijden vanaf Ubud. Hemelsbreed is Ubud maar 30 kilometer verderop, maar door de vele files duurt het enige tijd voordat je in Sidemen aankomt. Het blijkt echter wel dat er weinig toeristen naar Sidemen gaan. Tijdens onze rit naar Sidemen was de taxichauffeur keer op keer de weg kwijt, hij had geen idee waar hij was. Na enkele keren stoppen om de weg te vragen kwamen we uiteindelijk toch veilig aan.

Sidemen, Bali

Uitkijkend over de rijstvelden

Het hotel (Abian Ayu Villa) waar wij verbleven had enkele kamers en een aantal appartementen. De hotels in het dorp zijn vooralsnog heel klein en luxe. Mensen uit het dorp werken dan ook in het hotel (wat je een extra goed gevoel geeft). Vanaf onze hotelkamer en het zwembad keken wij uit over de rijstvelden. Heel gaaf om elke ochtend met zo’n uitzicht wakker te worden.

Sidemen

Sidemen

Op ontdekkingsreis door Bali

Na een bijzonder avontuur in Java (lees hier meer) was dit bij uitstek een plek om even bij te komen aan het zwembad. Omdat wij hier meerdere dagen verbleven besloten we al snel om weer op ontdekkingstour te gaan. Sidemen en omgeving is een goede plek om rond te rijden met een scooter omdat het niet een druk bevolkt gebied is kan je hier makkelijk rijden. Bij het hotel konden wij scooters huren in combinatie met een gids. Voor de eerste dag vonden wij dit wel fijn, hij vertelde veel over het dorp, de natuur en de cultuur.

Pura Besakih

Na de tour zijn wij er zelf twee dagen op uit getrokken. Zo hebben wij onder andere een bezoek gebracht aan de Pura Besakih tempel. Dit is de grootste tempel op Bali. Helaas wordt je hier heel snel opgelicht. Alleen bij aankomst kwamen er al meerdere mannen naar ons toe om een ticket te verkopen die 10x de normale prijs zou zijn. Gelukkig wisten we wat we maximaal voor een tempel moesten betalen, maar helaas was dit een heel vervelende binnenkomst. Wanneer je de tempel in gaat staat de volgende verrassing je al te wachten: vele kinderen die ansichtkaarten proberen te verkopen. De tempel zelf is zeker prachtig om te zien, maar door alle rompslomp erom heen kreeg ik een heel negatief beeld van zowel de tempel als de mensen.

PURA BESAKIH

PURA BESAKIH

Wat te doen zonder Google Maps?

Naast het bezoeken van tempels hebben wij gewoon lekker rond gereden door de omgeving om het mooie landschap te ontdekken en even te genieten van de stilte. Wij hebben veel gebruik gemaakt van mijn favoriete app: Google Maps. Zonder deze app kom ik nergens haha!

Sidemen Scooter

Bijzondere momenten

Tijdens één van de tripjes werden wij opgehouden door een begrafenis. Een heel ander soort begrafenis dan wij als Nederlanders gewend zijn. Er werd veel muziek gemaakt, gedanst en eigenlijk zag het er heel vrolijk uit, alles behalve rouw. Heel mooi om dit van een afstand mee te mogen maken.

Begrafenis Sidemen

Sidemen kan ik zeker aanraden om naar toe te gaan. Sla Seminyak, Sanur en al die andere grote steden over en zoek het ongerepte Bali op, je zal er geen seconde spijt van krijgen!

Waar je rekening mee moet houden bij een verblijf aan Sidemen is dat er weinig pinautomaten zijn. In de loop van de jaren zal dit wel veranderen omdat het aantal toeristen hier ook toeneemt. Wil je meer weten over Indonesië of Bali? Lees het hier.

Heb jij ook een verborgen pareltje gevonden tijdens je reis?

Liefs,
Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.