Oostenrijk

Salzburg in 24 uur

Salzburg, de stad van Mozart, de wereldberoemde Salzburger Festspiele, de filmlocatie van The sound of Music. Kortom een stad met veel historie. Maar wat heeft deze stad eigenlijk nog meer voor moois te bieden? Je leest er hier meer over.

Salzburg zei mij eigenlijk niet veel, behalve dat het een stad is met een rijke historie. Voor dat ik deze stad bezocht had ik weinig informatie opgezocht en heb ik me laten verrassen. Salzburg is zeker een stad die mij positief verbaast heeft.

De stad is makkelijk bereikbaar met de auto. Er zijn veel parkeergarages rondom de stad. Eén van parkeergarages is gemaakt in een berg. Iets wat natuurlijk meteen opvalt, en erg indrukwekkend is (een parkeergarage die je verbaast, kan je je niet voorstellen toch? ). Wanneer je de garage verlaat heb je een super mooi uitzicht over de stad. Niet alleen mooi om te zien, maar je kan je dan ook gelijk oriënteren waar je bent en wat je allemaal wilt zien.

DSC08813

Het uitzicht geeft ook een goede indruk van de stad: geen rommel, alle gebouwen zijn goed onderhouden en er is vrijwel geen hoogbouw te vinden, alleen de kerktorens steken af tegen de blauwe lucht. Salzburg is een stad die je zeker binnen één dag goed kan ontdekken. Er zijn vele pleinen, mooie winkels en er is genoeg te zien.

Salzburg heeft een aantal belangrijke bezienswaardigheden, waaronder De Salzburger Dom, St. Peter’s Klooster, Hohensalzburg Fortress  en het geboortehuis van Mozart op Getreidegasse. Een andere mooie bezienswaardigheid (die ik helaas niet heb kunnen zien tijdens dit bezoek, maar zeker de moeite waard is) is Mirabell Gardens.

DSC08805
Residenzplatz

Een leuke toeristische attractie is met paard en wagen rond gereden te worden door de stad. In de stad zie je bijna geen auto’s, dus dit kan voor mensen die niet goed ter been zijn een ideale oplossing zijn. Naast het Residenzplatz waren ze tribune aan het bouwen voor een openlucht concert.

DSC08791

Salzburg staat bekend als de geboorteplaats van Mozart. Een bekende bezienswaardigheid is zijn geboortehuis. Tegenwoordig wordt het pand gebruikt als museum. Op de begane grond is een spar supermarkt helemaal omgetoverd tot toeristenwinkel, waar je alles kan vinden wat met Mozart te maken heeft, zoals de heerlijke Mozartkugeln. Dit zijn ronde chocoladebollen gevuld met marsepein en noga. Nog een tip: het is een stuk goedkoper dan bij de souvenirwinkels en ze verkopen er ook Mozartkugeln drankjes, een aanrader voor de zoetekauw.

DSC08812
Een binnenplaats met allerlei leuke boetiekjes
DSC087933
Kapitelplatz met de gouden bol Sphaera

Op de Kapitelplatz kan je genieten van het zonnetje en langs de marktkramen lopen, waar ze allemaal souvenirs verkopen. Op het plein staat een gouden bol met daarop een man, Sphaera. Hij wordt ook wel de man van de Mozart Kugeln genoemd.

Wanneer je van het plein afloopt kom je langs een oude watermolen, die nog steeds gebruikt wordt door een lokale bakker. Wanneer je een bezoek aan de bakker brengt, word je op hoogte gebracht van de bereidingswijze. Het is zeker de moeite om hier naar binnen te lopen en iets mee te nemen voor onderweg.

Uiteindelijk kan ik zeggen dat Salzburg wel één van de charmantste steden is in Oostenrijk. Je ziet hier zo de cast van de sound of music rond huppelen. Alleen van dat gevoel krijg je al een glimlach op je gezicht. Het is zeker de moeite waard om deze stad een keer te bezoeken. Ik raad je dan wel aan om ook naar de Mirabell Gardens te gaan. Wij hebben er toch spijt van dat we hier niet zijn geweest, dus volgende keer moeten we er maar weer langs rijden.

Zijn jullie al eens in Salzburg geweest? 

Liefs,

Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Leuk om te zien! Wij zijn in september een middagje naar Salzburg geweest. Een erg mooie, maar ook erg nette stad. Wij hebben de burcht daarboven ook bezocht. Mooie foto’s!

    1. Leuk! Ja inderdaad een hele nette stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.