Route: Rondreis Cuba 2.5 week

Benieuwd wat de ultieme rondreis is voor 2.5 week Cuba en hoe je lekker kan relaxen maar tegelijkertijd ook heel veel kan zien? Lees er alles over in dit artikel.

Havana – 3 nachten

Tijdens mijn rondreis door Cuba was de eerste stop Havana, de hoofdstad van Cuba en tevens een plek waar je een goede indruk kan krijgen van het Cubaanse leven. Wij verbleven 3 nachten in de stad. Wij arriveerden ’s avonds, dus we hadden nog twee hele dagen over om de stad te bekijken. In twee dagen kan je de stad goed ontdekken en een indruk opdoen.

Havana Cuba

Vinales – 3 nachten

Na drie dragen lieten wij het drukke Havana achter ons en besloten we naar Vinales te gaan. Eén van de karakteristieken van Vinales is de mooie vallei waar vooral tabak wordt verbouwd. Het is dan ook niet vreemd dat je hier veel toeristische activiteiten vindt rondom de tabak. Zo kan je onder andere te paard de vallei verkennen maar ook kan je leren hoe er tabak gemaakt wordt. Er zijn behoorlijk veel toeristen in deze omgeving en daarom is het aan te raden om wel even wat rond te vragen voordat je een excursie boekt. Uiteraard kan je ook zonder een excursie de vallei verkennen. Ga op pad en je komt heel veel moois tegen. Wij verbleven wederom 3 nachten in Vinales. Omdat het erg heet was besloten wij 1 dag naar een eiland ten noorden van Vinales – Cayo Levisa – te gaan. Hier vind je een bountystrand op ongever een uur rijden van Vinales. Mocht je niet heel veel tijd hebben in Cuba maar wel hele mooie witte stranden willen zien, dan is het zeker aan te raden om naar dit eiland te gaan. Op het eiland vind je luxe huisjes waar je kunt overnachten.

Cienfuegos Cuba

Cienfuegos – 3 nachten

Na het bekijken van de mooie Vallei in Vinales reisden wij verder naar Cienfuegos. De reacties over deze stad zijn heel gemengd. Wij hebben hier ons goed vermaakt, maar in de stad zelf is inderdaad niet heel veel te beleven. We verbleven hier 3 nachten (en 3 hele dagen). Er kunnen vanuit Cienfuegos excursies geboekt worden naar de watervallen  genaamd El Nicho en naar een natuurreservaat waar je flamingo’s kunt vinden. Cienfuegos zelf staat bekend om haar mooi gebouwen, dus reserveer zeker een middag om deze koloniale Franse stijl te ontdekken.

Havana Cuba

Trinidad – 3 nachten

Zoek jij de fel gekleurde huizen waar Cuba zo bekend van is? Ondanks dat heel Cuba veel gekleurde huizen heeft is deze stad toch echt de stad van ‘kleur’. Overal waar je kijkt zijn gekleurde huizen enook al ben je heel chagrijnig, de felle kleuren in deze stad maken je vanzelf vrolijk! Vanuit Trinidad kan je met een hop-on-hop-off bus naar het strand Playa Ancón (wat zeker een aanrader is). Bij dit strand liggen boten die je snorkel/duiktrips aanbieden. De omgeving is bekend geworden door de suikerplantages, dus zorg ervoor dat je hier ook tijd voor inruimt. De verhalen die je hoort over deze tijd zijn te bizar voor woorden.

Trinidad Cuba

Cayo Guillermo / Cayo Coco – 4 nachten

Witte stranden, palmbomen, flamingo’s, zeesterren.. Moet ik nog meer zeggen? Cayo Guillermo is top. De stranden zijn hier prachtig. Het enige nadeel wat ik kan noemen zijn de resorts. Op heel Cayo Coco zijn alleen maar resorts te vinden, er is dus geen ontkomen aan om aan het resortleven te wennen. En heel eerlijk, ik kon het niet. Elke keer zat ik weer met open mond om me heen te kijken wat er allemaal gebeurde. Maar wil je echt mooie standen zien, laat je hier niet door tegenhouden! Cayo Guillermo is op dit moment nog redelijk rustig onder de toeristen.

Havana – 1 nacht

Na 2.5 week was het tijd om terug te reizen naar Havana. We verbleven hier nog 1 nacht om de laatste bezienswaardigheden te bekijken. Hierdoor hebben wij precies genoeg tijd gehad om alles te kunnen zien in Havana (wat wij wilden zien) en vervolgens terug te gaan naar huis.

Hopelijk hebben jullie iets aan deze reisplanning. Wij zouden niet veel anders doen voor 2.5 week. Een mogelijkheid zou zijn: 1 dag korter op Cayo Guillermo/Cayo Coco en 1 dag korter in Cienfuegos zodat we ook naar Camagüey konden gaan. Maar hoe deze stad is, kan ik natuurlijk niet zeggen na mijn bezoek aan Cuba.
Wil je meer lezen over Cuba? Klik hier

 Hoe ziet jouw ultieme rondreis door Cuba eruit?

Liefs,
Marije

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.