Route: Kroatië en Oost-Europa

Een roadtrip naar Kroatië is een onwijs leuke manier om een deel van Europa te ontdekken. Met de auto maakten wij veel tussenstops met het doel te eindigen in Kroatië. Benieuwd waar waar allemaal zijn gestopt en waar we terecht kwamen? Lees dan verder.

Route naar Kroatië!

Onze trip startte in Rotterdam. Na het inladen van de koffers reden wij richting Duitsland. Het plan was om eind van de dag bij de Oostenrijkse grens aan te komen. Uiteindelijk besloten we om in Duitsland te blijven in verband met het vignet. We konden een goedkoper vignet kopen omdat we dan één dag minder in Oostenrijk verbleven. We sliepen in Bergen, een heel klein dorpje vlakbij de Oostenrijkse grens.  De volgende ochtend trokken wij verder naar Oostenrijk waar we een bezoek brachten aan Salzburg. Salzburg is een hele mooie en nette stad waar veel geschiedenis is te vinden. Je vindt hier onder andere het huis waar Mozart in heeft gewoond.
In dit artikel lees je meer over de stad.

Road to... Kroatië
Salzburg

Oostenrijk & Slovenië

Na Salzburg gezien te hebben reden wij door naar Slovenië. Hier verbleven we een aantal nachten in de plaats Bled. De plaats is gelegen aan een groot meer met daarin een eiland. De stad zelf is niet heel sprankelend, maar de omgeving is heel erg mooi. Zo zijn we onder andere naar de Vintgar Gorge en de Soteska Vintgar gegaan, een kloof die ten noorden ligt van Bled.

Road to... Kroatië

DSC08902

Na veel natuur gezien te hebben zijn we naar Ljubljana gereden. Deze stad is een waar sprookje en zeer ondergewaardeerd. Je vindt hier hele leuke smalle straten en veel bezienswaardigheden. Een bezoek aan deze stad is zeker de moeite waard. In de buurt van Ljubljana vind je de grotten Postojnska jama. Met een trein ga je diep de grotten in. Misschien wel een beetje toeristisch, maar zeker leuk om te doen.

Road to ... Kroatië

Kroatië

Na het verrassende Slovenië zijn we verder gereden naar Kroatië, het uiteindelijke doel van de reis. Omdat het de eerste keer in Kroatië was verbleven wij voornamelijk in Istrië. Istrië heeft een onwijs mooi kustlijn, helder water en vooral heel lekker eten. De italiaanse invloed van vroeger is hier nog steeds merkbaar. Istrië heeft wederom veel bezienswaardigheden, er zijn veel leuke steden te ontdekken met een rijke cultuur. Na het ontdekken van bijzondere plaatsen zijn we naar Krk gereden. Net voorbij Reijka ligt een brug die het eiland bevestigd aan het vaste land. Hierdoor is het eiland makkelijk te bereiken per auto.

Op Krk is vrij weinig te doen, er zijn enkele kleine plaatsen die allemaal gelegen zijn aan het water. Tijdens een roadtrip is het heel prettig om enkele dagen niet in de auto te hoeven zitten en gewoon lekker te relaxen aan het strand en dat kan hier zeker!

Road to ... Kroatië

Road to... Kroatië

Na Krk zijn we doorgereden naar de Plitvice Meren. Een van de bekendste nationale parken van Kroatië. Wij hadden ongeveer twee dagen gerekend voor een bezoek aan het park, maar het is in één dag heel goed te zien. Het is een heel mooi gebied waar je makkelijk door heen kan lopen. Je kan er voor kiezen om een deel van de route per boot en trein te doen. Dit maakt de route gangbaarder. Na een bezoek aan dit onwijs mooie park gingen wij alweer richting Nederland. Op de weg naar huis verbleven wij alleen nog in Innsbruck, gelegen in Oostenrijk. Mocht je deze stad nog niet gezien hebben. Het is heel leuk om hier te overnachten als je op doorreis bent.

Kroatie meer

Knipsel

Heb jij al eens een roadtrip door Europa gedaan? Welke route kan jij aanbevelen?

Liefs,

Marije

4 thoughts on “Route: Kroatië en Oost-Europa

  1. Sabine says:

    Wauw toffe roadtrip! Salzburg is zo een leuke stad vind ik! Slovenië moet ik echt nog eens zien. Prachtig wat jullie hebben gezien! Ik heb eens een roadtrip van 11000 km via Zweden naar de Noordkaap en via Noorwegen weer terug. Echt een aanrader, maar beter in iets meer tijd dan 4 weken voor zulke afstanden 🙂

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.