Zweden rondreis
Reisroutes Zweden

Route: Roadtrip door Zweden

Het land van de elanden, heerlijk eten en de mooie blonde mensen! Tijd om te vertellen welke route aan te bevelen is als je met de auto of camper door Zweden wil rondtrekken. Benieuwd welke route ik heb afgelegd tijdens mijn roadtrip? Lees dan verder.

Roadtrip door Zweden

De trip begon met een reis naar Duitsland om vanuit Lubeck op de ferry te stappen die ons naar Zweden bracht. Wij zijn al vrij vroeg vertrokken omdat we dan nog even Lubeck konden verkennen.  Een hele leuke Duitse stad, is echt de moeite waard om gezien te hebben. Tip: ga even langs bij Cartens Marsepein.

Malmö

Na een nacht op de ferry kwamen wij aan in Malmö. Deze stad is vooral bekend door brug die Denemarken en Zweden met elkaar verbind. Malmö vonden wij zelf een beetje tegenvallen. Dit kwam echter ook omdat alle winkels gesloten waren, hierdoor waren er vrijwel geen mensen op straat te vinden. Onderweg naar onze eerste accommodatie reden wij langs Ales Stenar, wat mij erg deed denken aan  Stonehenge in Engeland. Ales Stenar bestaat uit 59 zandstenen in de vorm van een schip. Net zoals bij de Stonehenge weten onderzoekers niet wat voor functie de stenen hebben, ook weer zo’n mysterieuze plek dus ;-).

DSC05239

Degeberga

Wij verbleven in Degeberga. Een plek waar eigenlijk niet veel te doen was. In de nabije omgeving waren veel leuke plaatsen te vinden. Uiteraard hebben wij een bezoek gebracht aan Ahüs. Dit is een dorp wat bekend staat om de Absolut Wodka. Wij kregen een rondleiding door de exposititie en wij vingen een glimp op van de fabriek. Ik zal er later nog een keer over uitwijden in een artikel, want het was een hele leuke ervaring! In de omgeving (Trolle Ljungby) heb je allerlei sprookjesachtige huizen staan midden in de natuur, die zeker een bezoek waard zijn.

DSC05487

Mönsteras

Onderweg naar Mönsteras kom je langs Karlskrona. Een bijzondere stad gelegen aan het water. De vlootbasis van deze stad staat op de werelderfgoedlijst en dat kan je heel goed zien. Er zijn dingen te ondernemen in deze stad, zo kan je een marine schip bezoeken en zijn er diverse musea te vinden. Iets verder naar het noorden bevindt zich het eiland Öland.

DSC05570Het eiland is groot genoeg om veel te beleven en ook voor ieder wat wils. Wij besloten Borgholm Slott te bezoeken en Sollidens Slott. Sollidens Slott wordt nog steeds gebruikt door het koninklijk huis van Zweden, helaas hebben wij geen glimp opgevangen van de knappe prins.. Eind van de dag besloten wij om richting de stranden te rijden van Öland. Echter was de zee hier heel vies en besloten wij om niet te gaan zwemmen. Het vreemde is dat wij alleen op Öland een vieze kustlijn hebben gezien.

DSC05681

Västeras

De tocht ging verder richring Västeras. Onderweg zijn wij langs het ijspaleis “Smultronstället” geweest in Söderköping. Een kleine plaats die bekend staat om haar ijs. Het was dan ook bijna een uur wachten eer dat wij een plek bemachtigd hadden. We kregen zoveel ijs dat we niet eens meer avondeten hoefden te eten.

Vanuit Västeras kan je heel makkelijk naar Stockholm met de trein. Verder stelt het dorpje niet heel veel voor. Tevens ligt er in de buurt een elandenpark waar ik in de volgende blogpost meer over zal vertellen. Wij verbleven in typische Zweedse huizen, lees hier er meer over.

DSC05813

DSC06020

Isaberg

Na een bezoek aan Stockholm zijn we weer langzaam naar het zuiden van Zweden gaan rijden, naar de plaats Isaberg. Hier heb je voornamelijk natuur en niet zo gek veel dorpjes. Hier hebben we dan ook aardig wat kilometers gemaakt te voet. Een leuke en vooral lange wandeling kan je lopen bij Store Mosse. Vanuit Isaberg zijn we langzaam richting Götenborg gegaan om daar weer de ferry te pakken naar Duitsland. Het was een hele leuke en variërende reis en Zweden heeft onwijs veel te bieden!

DSC06053

DSC06165

Ben jij al eens in Zweden geweest?

Liefs,

Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

4 Reacties

  1. Toevallig zijn we in juni 2 weken naar Zweden geweest, was voor ons de eerste keer. De eerste week zaten we in Smäland en de tweede week in Värmland. We zijn inderdaad ook op Oland geweest maar troffen het toen bepaald niet met het weer waardoor we niet echt veel hebben kunnen zien. Wel Sollidden Slott natuurlijk. Verder vonden we juist Smäland erg rustig, ons wat te rustig eigenlijk.

    1. Ah jammer van het weer. Je kan er echt goed vertoeven!

  2. Zweden lijkt me een prachtig land, ik wil er graag rondreizen! Hoe lang was je op pad in het land?

  3. Jep wij zijn door Zweden naar de Noordkaap gereden. Mooi land met vooral bomen en meren haha. En heel veel muggen 🙂 Noorwegen vond ik persoonlijk echt spectaculair mooi, maar ook Zweden is zeker de moeite waard en lekker relaxt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.