Azië Bestemmingen Reisroutes Taiwan

Rondreis route: 3 weken in Taiwan

Op zoek naar een unieke rondreis? Taiwan is een echte aanrader en een onbekende plek voor velen. Tijdens mijn vakantie heb ik bijna 3 weken door Taiwan gereisd. Benieuwd naar mijn route door Taiwan? Lees dan verder.

Een rondreis van 3 weken

Iets minder dan 3 weken ben ik in Taiwan geweest. Ik zou zeggen dat we net iets meer dagen nodig hadden om écht alles goed en uitgebreid gezien te hebben. Ik vind 3 weken echt het perfecte aantal weken als je naar Taiwan gaat. Dan kan je lekker rustig aan en niet te gehaast heel veel zien en doen. Je bent tenslotte op vakantie, dan wil je ook een beetje kunnen uitrusten. In totaal ben ik op 6 plekken in Taiwan geweest en dan ben ik aan alle kanten van het eiland geweest. Het leuke van Taiwan is dat het eiland zo divers is, constant bevindt je je in een hele andere omgeving. Wij begonnen onze reis in de hoofdstad, Taipei.

Taiwan

Taipei

De eerste 4 dagen zijn wij in Taipei geweest. Tussendoor de reis zijn we ook nog af en toe terug gereisd. Dus in totaal zo’n 5,5 dag hebben wij in Taipei gespendeerd. Dit is zeker voldoende om alle hoogtepunten te kunnen zien. Wij zijn zelfs nog een dag helemaal naar het noorden van Taiwan afgereisd om daar een dag te spenderen. In Taipei kan je ontzettend veel doen, maar het staat vooral bekend om de nightmarkets. En wat je echt goed kan doen in heel Taiwan is héél veel eten. Elke nightmarket heeft wel weer een andere specialiteit dus ook een goed excuus om elke avond op een andere nightmarket te staan. Daarnaast is het dessert shaved ice echt de beste uitvinding ooit. Dit is geschaafd ijs met heel veel fruit. Als je in Taiwan bent moet je dit eten!

taiwan

Taiwan

Daarnaast is Taipei ook omringd door hele mooie natuur. Het is de perfecte combinatie van stad en natuur. Door de goede openbaar vervoer verbindingen kan je overal heen waar je maar wilt.

Taiwan

Hualien

Na Taipei zijn wij naar het oosten van Taiwan gereisd, naar de stad Hualien. Dit is dé uitvalbasis om naar het Taroko National Park te gaan. In totaal zijn we hier 1 weekend geweest, dus twee dagen. Doordat wij ter plekke openbaar vervoer tickets hebben gekocht hadden we best wel wat pech met tijdsduur van de reis naar Hualien. Wat wij dus niet wisten is dat het in Taiwan heel normaal is, dat alle mensen van de stad in het weekend heel Taiwan afreizen. Net als ons dus en daardoor was de ‘snelle’ trein helemaal volgeboekt. Hierdoor waren we anderhalf uur langer bezig om naar Hualien te gaan. Ik had graag nog een extra dagje in Hualien willen verblijven om een ander deel van het Taroko National Park te bezoeken of om langs de kust te rijden wat erg mooi schijnt te zijn.

Taiwan

Wij hebben in Hualien een scooter gehuurd en zijn naar het Taroko National Park gereden, dit is toch nog zo’n 45 minuten rijden. Maar de scooter is wel echt de beste keuze, hierdoor kan je zelf door het nationale park cruisen en stoppen waar je maar wilt. Het nationale park is prachtig mooi en staat vooral bekend om de Taroko Gorge, een kloof van marmer.

Taiwan

Sun Moon Lake

Na Hualien zijn wij terug gereisd naar Taipei, om van daaruit te reizen naar Sun Moon Lake. Dit is de makkelijkste manier. Door de vele bergen is het erg lastig om direct vanuit Hualien met het openbaar vervoer naar Sun Moon Lake te gaan, wat zich precies in het midden van het eiland bevindt. Sun Moon Lake is een prachtig mooi groen blauw meer met allerlei tempels en dorpjes eromheen. Wij waren hier 3 dagen, dit was precies goed om alles te kunnen zien. Veel mensen huren fietsen om rond het meer te fietsen, maar omdat het echt heel stijl is bij de meeste stukken hebben wij telkens de bus gepakt die ook een rondje rijd om het meer. Hier kan je ook overal uitstappen waar je wilt.

Taiwan

Taiwan

Tainan

Tainan is dé culinaire hoofdstad van Taiwan. Hier heb ik ook zeker ontzettend lekker gegeten. Tainan staat bekend om allerlei eigen gerechten die je overal wel kunt eten. Daarnaast heeft Tainan ook veel geschiedenis, zo zaten de Nederlanders hier honderden jaren geleden. Het staan nog twee forten gebouwd door hen. Het is perfect om hier zo’n 2 à 3 dagen te verblijven om alles te kunnen zien.

Taiwan

Kaohsiung

Kaohsiung is een echte havenstad. Veel smog en niet zo heel veel te doen, maar wel de perfecte tussenstop om door te reizen naar Kenting National Park helemaal in het zuiden van Taiwan. Wij zijn 2 dagen verbleven in Kaohsiung. Je hebt hier bijvoorbeeld een meer met allemaal super kitscherige tempels en ook Cijin Island is leuk om te bezoeken met mooi weer. Dit is echt een beetje een Scheveningen gevoel alleen dan met een zwart strand. Een leuk weetje is dat Kaohsiung de op twee na mooiste metrostation ter wereld heeft. Hebben we dat ook weer gezien!

Taiwan

Kenting National Park

Hier moet je echt heen als je witte stranden en wilde natuur wilt zien. Er zijn ontzettend veel stranden om te bezoeken en ook kan je een scooter huren om door het nationale park te gaan. Hele bijzondere natuur zie je hier, met allerlei speciale bomen en grotten. Ook hebben we hier wilde apen gezien. Natuurlijk hebben we ook nog even van het strand en het blauwe water kunnen genieten!

Taiwan

Taiwan

Waar zou jij heen willen in Taiwan?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.