Azië Restaurants Taiwan

Eten bij Michelinster Restaurant Din Tai Fung, Taiwan

Wil je de meest bijzondere ervaring met een Michelinsterren restaurant op vakantie? Ga dan de beroemde dumplings eten bij restaurant Din Tai Fung. Benieuwd wat de ervaring zo bijzonder maakt? Lees dan verder.

Din Tai Fung is een dumpling restaurant dat een Taiwanees concept is van oorsprong. Het restaurant staat bekend om haar gestoomde en soep dumplings. Overal buiten Europa is het een ontzetten bekend restaurant. Het heeft filialen in Australië, China, Hong Kong, Japan, Amerika, Dubai en in nog veel meer Aziatisch landen.

Wat een ervaring!

Tijdens mijn vakantie in Taiwan maakte ik kennis met Din Tai Fung en ik moet inderdaad toekennen, de dumplings zijn fantastisch. In Taipei zijn er meerdere restaurants en het bijzondere is dat doordat het restaurant zo populair en druk bezocht is je gewoon een nummertje krijgt en op je nummer moet wachten totdat je aan tafel moet. Terwijl je in de rij staat krijg je een menu kaart in je handen gedrukt en moet je even snel uitkiezen wat je zo wilt gaan eten. Zodra je nummer wordt omgeroepen wordt je naar je tafel begeleid waar vrijwel meteen de gerechten worden geserveerd.

Din Tai Fung

Ook zie je mensen in een apart deel van het restaurant de beroemde dumplings maken. Vervolgens lopen zij rond in vergelijkbare verpleegkundige pakken om de dumplings uit te delen. Ook wordt er constant in de gaten gehouden of je thee al op is, want je hoeft maar 1 keer met je ogen te knipperen en je glas is weer vol. Wel een voordeel dat thee gratis is in de meeste restaurants in Taiwan als je uit eten gaat.

Din Tai Fung

Beroemde dumplings

Bij Din Tai Fung kom je echt voor de soep dumplings. Op tafel ligt een instructie hoe je deze moet eten. En de dumplings zijn zeker een ware smaaksensatie in je mond. Echt ontzettend lekker. Bijkomend voordeel is, is dat dit restaurant voor onze begrippen echt wel heel goedkoop is. Voor zo’n 10 euro per persoon kan je ontzettend veel en heel lekker eten. Ideaal om zo bij een Michelinster restaurant te gaat eten!

Din Tai Fung

Din Tai Fung

In Azië zien Michelinsterren restaurants er dus totaal anders uit dan in Nederland. Din Tai Fung is iets totaal anders dan wat wij verwachten bij dit soort restaurant. Echt een te gekke ervaring om een keer te gaan eten. Mocht je het tegen komen op vakantie, het is echt de moeite waard!

Ken jij nog een bijzonder Michelinster restaurant in de wereld?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.