Producten & Gadgets Reistips Tips

Review: een fotoboek laten maken bij Fotoalbum.nl

Eén van onze hobby’s nadat we op vakantie zijn geweest is nog steeds een fotoboek maken van onze reis. Wij vinden het de ultieme herinnering aan een mooie vakantie! Dit keer hebben wij 2 fotoboeken mogen maken bij fotoalbum.nl van onze reizen naar Italië.

De software van fotoalbum.nl

Bij het maken van een fotoboek heb je altijd te maken met software om foto’s te uploaden en deze te verwerken in een boek. De software van fotoalbum.nl is een eenvoudig programma dat goed is in gebruik. Mogelijk hebben andere aanbieders gebruiksvriendelijkere software, maar met het programma van fotoalbum.nl kan je echt prima uit de voeten. Er zijn meerdere manieren om een fotoboek te maken. Zo kun je voor een standaard design kiezen, maar ook te werk gaan in een blanco fotoboek die helemaal naar eigen wens in te vullen is.
De foto’s kunnen op een eenvoudige manier geüpload worden en in het boek geplaatst worden. Wat wij hier erg fijn aan vonden was dat je de geplaatste foto’s kon weg filteren, waardoor je alleen nog maar zag welke foto’s je nog niet in je boek hebt geplaatst. Hiermee krijg je een goed overzicht tijdens het maken van mijn fotoboek en plaats je de foto’s niet dubbel.

Ook kun je gebruik maken van layouts met 1 tot 8 foto’s. Het is alleen wat lastiger om een collage van heel veel foto’s te maken, maar daar zijn tegenwoordig genoeg apps voor om dit op te lossen.

Over het algemeen is dit softwareprogramma een wat simpeler programma, met voornamelijk de basic dingen, zoals het toevoegen van een tekst, achtergronden en sjablonen. Als je helemaal los wilt gaan met special effects dan ben je hier niet aan het goede adres. Maar als je een leuk fotoboek wilt maken van goede kwaliteit dan is fotoalbum.nl zeker een aanrader!

Het uitgeprinte fotoboek

Toen wij de bedrukte fotoboeken binnen kregen waren wij aangenaam verrast. De kwaliteit is echt top! Wat erg leuk is aan deze fotoboeken is dat de omslag van het boek op mat papier is geprint en de pagina’s zelf op glans papier. Erg leuk en weer eens wat anders dan de standaard fotoboeken die vaak standaard altijd in glans worden afgedrukt. Je kunt er ook voor kiezen het gehele fotoboek in mat af te laten drukken. Daardoor worden de linker- en rechterpagina niet onderbroken en liggen de pagina’s strak tegen elkaar aan. Al deze opties kun je kiezen bij het afrekenen in de winkelwagen.

Het formaat van het bovenstaande fotoboek is een A4 liggend fotoboek. Dit heeft de voorkeur, omdat wij voornamelijk liggende foto’s maken en deze hier dan ook het beste naar voren komen. Een tip van ons: plaats je favoriete foto op een hele pagina, zodat de foto beter tot zijn recht komt en alle aandacht krijgt die de foto verdient.

De prijs

Een groot voordeel van fotoalbum.nl is niet alleen dat de kwaliteit goed is, maar ook biedt het een aangename prijs. Een hardcover A4 liggend is al vanaf 16 euro verkrijgbaar. Dit is aanzienlijk goedkoper dan de concurrenten!

Maak jij ook fotoboeken van je vakantie foto’s?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.