Restaurants

Eten en drinken bij De Buytenhof, Rhoon

Genieten van de natuur niet ver van Rotterdam, bij de Buytenhof in Rhoon kan dat. Ieder seizoen worden er allerlei activiteiten georganiseerd om weer eens de natuur in te gaan. Naast al het werken in de natuur kan je ook lunchen in de theeschenkerij ‘De smaak van Buyten’. Benieuwd waarom ik fan ben? Lees dan verder.

Theeschenkerij

De Buytenhof is van oorsprong een boerenbedrijf, dit is omgevormd tot een zorgboerderij. Zo wroeten er varkens in de grond, liggen de koeien in het stro te herkauwen en worden de appels vers geplukt uit de boomgaard voor de appeltaart en appelsap. Daarnaast is de theeschenkerij een werkplek voor zorggasten. Een super goed initiatief én nog eens heel gezellig ook. De zorggasten zorgen ontzettend goed voor hun gasten. Je voelt je er dan ook meer dan welkom.

De buyenhof

De winkel

De producten die gebruikt worden komen veelal van eigen bodem. Zo worden er sapjes gemaakt van fruit wat uit de boomgaard komt en komen de groentes voor de lunch vers uit eigen tuin.  Ook vind je er een boerderijwinkel waar allerlei producten worden verkocht, zoals appels, peren, stoofperen, biologische groenten, vlees van eigen vee, maar ook huisgemaakte chutneys, jams, honing en appel- en perensap van eigen fruit. De Buytenhof verkoopt ook streekproducten van andere boerderijen zoals boerenkaas en bakproducten van de Vlaardingse molen.

Pluktuin

Daarnaast is er bij de Buytenhof ook een pluktuin. In de pluktuin naast de boerderijwinkel kun je vanaf eind mei zelf een boeket bloemen plukken en op dit moment kan je zelf je eigen boerenkool vers van het land halen. Het is zeker de moeite waard om regelmatig een bezoek te brengen aan de Buytenhof. Je ervaart op deze plek de wisseling van de seizoenen door de mooie uitzichten op de boomgaard, de bloementuin en de landerijen. Het is toch leuk om te zien hoe alles op het land groeit en met hoeveel liefde er in dit bedrijf wordt gewerkt.

De buytenhof

De buyenhof

De Buytenhof
Waar?

Rijsdijk 98, Rhoon

Liefs,

Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.