Restaurants Tips

Review: Tasman en het Klimbos

Afgelopen weekend zijn we lekker actief bezig geweest. We hebben namelijk geklommen in het Klimbos van Abel in Rhoon. Abel is één van onze hotspots dichtbij huis en nu is er een nieuw restaurant genaamd Tasman bij gekomen! Benieuwd wat het concept van dit restaurant is? Lees dan verder.

Het Klimbos

Wij gaan zo graag naar Abel omdat je in de omgeving ontzettend veel kunt doen. Dit keer hebben we het Klimbos uitgeprobeerd en dit was een hele ervaring! Ik heb zelf nog nooit geklommen in een Klimbos en daarnaast heb ik ook nog eens hoogtevrees. Marije ging mij dapper voor en heeft zelfs het hoogste parcours gedaan! Hierna kreeg ik ook een beetje moed in mijn schoenen en heb ik het eerste parcours gedaan. Een hele overwinning voor mij haha.

Tasman klimbos

Tasman klimbos

Voordat je de drie parcoursen af gaat leggen ga je eerst een oefenparcours doen. Hier wordt goed uitgelegd hoe al je kabels werken en waar je goed op moet letten. Hierna mag je zelf kiezen welk parcours je wilt gaan doen. De laagste is zo’n 4 meter hoog en geschikt voor de wat kleinere helden, het hoogste parcours gaat tot 8 meter hoog! Marije heeft dit parcours wel getrotseerd, maar is ook best zwaar! Het parcours is heel divers, zo loop je over touwen, houten balken en ga je ziplinen. Bij het laatste parcours moet je een paal inklimmen om naar de overkant te ziplinen richting het restaurant Tasman. Dit is behoorlijk spannend en hoog!

Tasman klimbos

Tasman klimbos

Voor 15 euro pp kun je van woensdag tot en met zondag klimmen in het Klimbos.

Restaurant Tasman

Direct naast het Klimbos is een nieuw restaurant geopend! In restaurant Tasman kun je twee dingen eten, namelijk pannenkoeken of kip! Omdat wij in de avond gingen eten bij restaurant Tasman gingen wij voor een halve kip van het spit. Daarnaast kan je nog bijgerechten kiezen, zoals patat, salade en verschillende sausjes. Na een stevige klim in het klimbos waren wij hier erg aan toe! We willen zeker nog een keer in de middag de pannenkoeken uitproberen. Naast dat ze er erg lekker uitzagen zijn er ook ontzettend veel verschillende soorten pannenkoeken waaruit je kunt kiezen van zoet tot hartig.

Tasman klimbos

Restaurant Tasman is gezellig knus ingericht en vanaf het terras kun je op de pitch en putt golfbaan kijken van Abel.  Als je een keer een andere activiteit wilt doen kan je ook gaan pitch en putten. Er zijn in totaal 18 banen om op te golfen!

Tasman klimbos

Tasman klimbos

Naast lekkere pannenkoeken en goede kip kun je bij Restaurant Tasman ook heel lekker ijs eten. In 2013 heeft de ijsbereider de tweede prijs gehaald van de Gouden Ijsspatel van Nederland met het lekkerste vanille ijs. Als je bij Tasman bent moet je zeker het vanille ijs proeven, want wij begrijpen wel waarom ze die prijs hebben ontvangen!

Tasman klimbos

Wanneer ga jij een dagje het klimbos in en lekker een pannekoek eten bij Tasman?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.