Eten en drinken bij restaurant In Den Rustwat, Rotterdam

Restaurant In Den Rustwat (IDRW) wordt vaak het best bewaarde geheim van Rotterdam genoemd. Ik heb er gegeten, wil je mijn oordeel weten? Lees dan verder.

In de zomer ben ik bij restaurant IDRW gaan eten samen met mijn vriend omdat wij 8 jaar bij elkaar waren. Voor mij was het een complete verrassing waar wij gingen eten en mijn vriend had restaurant IDRW uitgekozen. Een hele goede keuze!

De herberg waar het restaurant zich in bevind bestaat al sinds 1597! Al 400 jaar een geschiedenis aan culinair eten brengt het restaurant met zich mee. De herberg is dan ook het iconische beeld van het restaurant en in de zomer kan je heerlijk plaatsnemen voor een drankje en een aperitief. Het avondeten wordt binnen geserveerd.

In den rustwat

Wij kozen voor een heerlijke rosé en de aperitief was een verrassing! Erg bijzondere smaken werden hier gebruikt, zoals komkommer, karnemelk en zeewier. Het was echt ontzettend lekker.

In den rustwat

In den rustwat

Na ons aperitiefje gingen wij naar binnen om van ons diner te genieten. Het restaurant van binnen is best klein, maar hierdoor krijg je wel het gevoel dat je exclusieve service krijgt. Wij kozen voor een verrassingsviergangenmenu. Deze kost zo’n 52,50 per persoon. Ook hebben wij hierbij een passend wijnarrangement genomen. Bij elk gerecht krijg je dan een perfect passend wijntje inclusief een leuk verhaal over de wijn die je gaat drinken.

Ons voorgerecht en tussengerecht waren visgerechten met onder andere zeebaars en coquille. Ontzettend lekker, ik ben vooral fan van de coquille die perfect bereid was!

In den rustwat

In den rustwat

Als hoofdgerecht hadden we een heerlijk bereid stukje beef. Het hoofdgerecht is wel aan de kleine kant omdat je vier gerechten eet op de avond, maar qua smaak is het zeker perfect bereid!

In den rustwat

Het dessert dat wij hebben gegeten was volledig geïnspireerd op perzik. Het was een perzik taartje met perzik ijs en perzik jelly’s. Dit is serieus het lekkerste nagerecht dat ik ook gegeten heb, er zat zoveel smaak aan!

In den rustwat

Het menu van restaurant IDRW verandert per seizoen en er wordt gebruik gemaakt van lokale ingrediënten. Elk bezoek heb je dus de mogelijkheid dat je weer iets totaal nieuws eet!

Waar?

IDRW – Restaurant In Den Rustwat
Honingerdijk 96
3062 NX Rotterdam

Liefs,

Romy

2 thoughts on “Eten en drinken bij restaurant In Den Rustwat, Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *