Restaurants

Ramen eten bij Takumi in Rotterdam

Sinds kort is er een noodlebar geopend op de Kruiskade in Rotterdam. De noodlebar staat bekend om haar Japanse ramen en het restaurant, genaamd Takumi, dat een waar begrip in is Duitsland. Takumi is door een Japanner in Duitsland opgericht om het eten van goede ramen ook in Europa bekend te maken. Dit nieuwe restaurant moesten wij dus bezoeken! Benieuwd wat wij ervan vinden? Lees dan mee.

Als je het restaurant binnenloopt zie je rechts van je een enorme kast vol met noodles. De noodles van Takumi worden speciaal ingevlogen vanuit Japan en kunnen in deze kast ‘rusten’ voordat het geserveerd zal worden. Als je het restaurant binnen loopt waan je je in een Aziatische wereld in een modern jasje gestoken. Zelf de muziek is Japans, wat een leuk extraatje is voor de Japanse sfeer die gecreëerd wordt.

takumi

De menukaart is zoals je in elk Aziatisch land ziet. Een plaat met foto’s van de ramen gerechten. Je kunt kiezen uit allerlei soorten ramen met drie typen bouillon (shio, shoyu en miso). Daarnaast worden er ook verschillende bijgerechten en desserts geserveerd.

Takumi

Ik heb geluncht bij Takumi dus ik heb gekozen voor ramen met ei en bamboo shoots. Ik wil graag een keer dineren bij Takumi om ook de bijgerechten en dessert uit te proberen. Het is aan te raden om ’s avonds een plekje te reserveren omdat het er best druk kan zijn in de avond. De ramen die wij hebben gegeten smaakte echt heerlijk en zoals een goede noodlesoep hoort te smaken.

Takumi

Waar heb jij weleens ramen gegeten?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.