Restaurants

Pastaworkshop bij Le Due Sicilie in Amsterdam

In december waren wij uitgenodigd door Luigi, eigenaar van het restaurant Le Due Sicilie in Amsterdam, voor een pastaworkshop in zijn restaurant. Le Due Sicilie staat voor bekend om de Siciliaanse keuken, en daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen! Wil je weten wat wij allemaal hebben geleerd tijdens deze workshop? Lees dan verder.

Restaurant Le Due Sicilie in Amsterdam is een vrij nieuw restaurant en nu ongeveer 3 maanden geopend. Het restaurant bevindt zich in de Amstel in Amsterdam. Het is makkelijk met trein of metro te bereiken vanaf Amsterdam Centraal. Toen wij aankwamen in het restaurant werden we verwelkomt met koffie en thee. Nadat wij waren opgewarmd van het koude weer kon de kookworkshop beginnen!

Verschillende soorten bloem

De workshop begon met een uitleg over de verschillende soorten bloem die je gebruikt om je eigen pasta te maken. Je hebt namelijk witte en gele bloem, beiden hebben een andere textuur. De gele is wat korreliger waardoor je pasta betere textuur krijgt. Het is eigenlijk gewoon griesmeel bloem. Omdat deze veel fijner werkt, gebruikt Le Due Sicilie alleen deze in haar pasta’s. In Italië maken ze gebruik van verschillende soorten bloem, maar in het zuiden (dus ook Sicilië) wordt alleen de griesmeel variant gebruikt. De witte bloem wordt vooral gebruikt in het noorden van Italië.

Le Due Sicilie

Met de juiste hoeveelheid bloem, water en ei wordt dus de pasta gemaakt in de pastamachine. Dit is voor elk soort pasta weer anders.

Le Due Sicilie

Zelf ravioli maken

Hierna was het tijd om zelf ravioli te maken. We kregen eerst uitleg over de vulling. De vulling die wij gebruikte bestond uit: ricotta, Parmezaanse kaas, nootmuskaat en spinazie.

Le Due Sicilie

Hierna liet de kok ons drie verschillende vormen van ravioli zien en was het hierna tijd om zelf de ravioli te vullen en de verschillende vormen te maken. De moeilijkste was de laatste vorm en heeft de vorm van een soort vissengraat vlecht. Deze vorm wordt speciaal gemaakt in Sardinië en kost vaak veel tijd om onder de knie te krijgen. Het grappige was, was dat het mij in 1 keer lukte! Ik kwam erachter dat ik eindelijk mijn talent had gevonden: ravioli vormpjes maken!

Le Due Sicilie

Le Due Sicilie

Andere pasta vormen maken

Ook mochten we nog twee andere pasta vormen proberen om te maken. Het is heel leuk om te zien en te leren dat er super veel verschillende technieken zit achter elke pasta vorm die je op je bord krijgt. We hebben onder andere gnocchi mogen maken. Dit was weer wat lastiger dan de ravioli omdat het een stuk kleiner is en je de techniek echt goed onder de knie moet krijgen voor de perfecte dunne vorm.

Le Due Sicilie

Eindelijk eten!

Na al het harde werk en de vele uitleg over alle soorten pasta’s kwam misschien nog wel het leukste deel van de workshop aan bod. We mochten alles gaan opeten! Bij de pasta’s die wij hadden gemaakt, werden door de kok verschillende soorten pastasauzen gemaakt die bij de pasta hoorde. Van een traditioneel Siciliaanse saus tot een simpele saus met alleen wat boter en salie.

Le Due Sicilie

Le Due Sicilie

Le Due Sicilie

Het is écht een aanrader om bij Restaurant Le Due Sicilie te gaan eten. Het eten is heerlijk en alles wordt met liefde en met de pastamachine vers voor je klaar gemaakt, elke dag weer. Wij hebben er in ieder geval nog een reden bij om naar Amsterdam te gaan!

Waar?

President Steynstraat 7h, Amsterdam

Wat is jouw meest favoriete Italiaans gerecht?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.