Accommodaties Nederland Restaurants

Overnachten in Kasteel Ter Worm, Heerlen

Je altijd al als een prins of prinses willen voelen en overnachten in een oud kasteel? Wij raden kasteel Ter Worm in Heerlen aan voor een heerlijk luxe weekendje weg. Benieuwd wat er zo bijzonder aan is? Lees dan snel verder.

Het kasteel

Het kasteel bestaat sinds de 14e eeuw en is bewoond geweest door verschillende adellijke families door alle opvolgende eeuwen heen. Van 1917 tot 1988 was het de Oranje Nassau mijn eigenaar van het landgoed, het gangenstelsel ligt namelijk onder het landgoed. Toen de mijn gesloten was wilde de overheid er eerst een pretpark van maken, maar de bewoners van Heerlen hebben daar een stokje voor gestoken. Hierdoor is de natuur en cultuur uiteindelijk bewaard gebleven. Hierdoor kun je tegenwoordig wandelen en fietsen door de natuur van landgoed Ter Worm.

Kasteel Ter Worm

Van der Valk hotel

Tegenwoordig is het kasteel een Van der Valk hotel, en onder andere deze familie heeft veel tijd en geld gestoken in de restauratie van het kasteel. Er is geprobeerd zo veel mogelijk te bewaren van de oude staat van het hoofdgebouw en de bijgebouwen. Wat niet meer te redden viel is ook gemoderniseerd, waardoor je goed oude en nieuwe architectuur samen ziet komen in het hotel. Het is een prachtig hotel geworden en bevat zo’n 40 kamers of suites. Zo is de torenkamer een mooie suite geworden.

Kasteel Ter Worm

Wij hebben overnacht in het bijgebouw. Hier vind je prachtige ruime en luxe kamers met een zit gedeelte, slaap gedeelte, badkamer en klein terrasje. Van alle gemakken voorzien dus!

Kasteel Ter Worm

Kasteel Ter Worm

Vanaf de bijgebouwen loop je zo het kasteel binnen voor ontbijt, lunch of diner. Wij hebben besloten ook in het kasteel te dineren en dit is een hele leuk ervaring. Je kunt er namelijk heerlijk eten. De kwaliteit is fantastisch!

Kasteel Ter Worm

Wat betreft het ontbijt heb ik denk ik persoonlijk nog nooit zo’n goed ontbijt gehad. Letterlijk van alles lag er om uit te kiezen. Van pancakes, tot fruit, tot alle smaken ontbijtgranen. Ik heb zelfs 2x opgeschept!

Kasteel Ter Worm

Heb jij weleens in een kasteel overnacht?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Ja, ook in Terworm geweest en in Van der Valk kasteel Bloemendal in Vaals ! Heel leuk was het! Van der Valk heeft altijd goede ontbijtjes… daarom kom ik er graag.?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.