Accommodaties Indonesië

Review: Slapen in een boomhut 

Vroeger wilde ik als kind een boomhut bouwen en er´s nachts het liefst in slapen. Maar eigenlijk gebeurde dat nooit. Deze zomer heb ik voor het eerst in een boomhut geslapen. En wauw, wat een gave ervaring! Benieuwd waar dit was en hoe het eruit ziet?Lees dan verder.

Welke accommodatie moet je kiezen?

Een onderdeel aan reizen wat ik erg leuk vind, is het verschil in accommodaties. Het liefst slaap ik in accommodaties die heel verschillend zijn, zowel duur als goedkoop, maar de één ook heel luxe of juist heel basic.  Door de afwisseling verveelt het nooit en word je elke keer weer verrast (veelal) in positieve zin! Veelal boek in mijn overnachtingen via airbnb of booking.com. Je kan bij beide sites makkelijk annuleren en alles is overzichtelijk.

Tijdens de reis door Indonesië wilde ik in een boomhut slapen. En nu denk je misschien waarom, er zijn genoeg andere leuke accommodaties. Door veel rond te kijken op internet kwam ik uiteindelijk bij Airbnb terecht, je kan hier terecht voor veel mooie verblijfplaatsen in verschillende prijscategorieën. Maar omdat ik graag iets bijzonders wilde werd het de boomhut met alle luxe die er is. De boomhut waar wij in verbleven was 20 minuten rijden van Uluwatu, het zuiden van Bali, 10 minuten verwijderd van het strand.

Overnachten in een boomhut

De boomhut bevatte een douche met warm water, een toilet waar je uit keek op de natuur en je had er alle ruimte die je nodig had. Onder de slaapkamer was een soort huiskamer gecreëerd. Hierin stond een boekenkast, stoelen en een tafel waar je lekker aan kon zitten. Met een trap kon je vanuit de huiskamer naar de slaapkamer en badkamer lopen. Deze ruimte was afgesloten met een mooie glaswand zodat je al je spullen veilig lagen maar je toch naar buiten kon kijken als je in bed lag.

Overnachten in een boomhut

Overnachten in een boomhut

Jungle Book

De boom waar de boomhut op leunde kwam zag je overal door de hut heen lopen. De metalen details die zorgde voor extra ondersteuning en faciliteiten   zorgde voor een heel gaaf natuurlijk en industrieel effect. Toen ik in mijn bed lag had ik het gevoel dat in de film ‘The Jungle Book’ terecht was gekomen, waar ik in bomen sliep, midden in de natuur en zo wakker gemaakt kon worden door allerlei dieren. Maar gelukkig lag ik ‘hoog en droog’ en natuurlijk heel veilig haha!

Overnachten in een boomhut

Van infinity pool naar infinity pool…

Tijdens het verblijf werden wij door de eigenaar enorm verrast. We waren uitgenodigd om naar een infinity pool te komen en daar lekker te relaxen en te genieten van een massage. Ja, echt waar! Het leven kan soms zo fantastisch zijn! We pakten de scooter en reden met hulp van google maps naar de plaats van bestemming enkele minuten verwijderd van de boomhut. Bij aankomst was het een paradijs. Het was er heel rustig, je keek uit over de zee en de kust. De eigenaar vertelde dat ze ook nog een privé strand hadden, maar omdat dit al ongelofelijk mooi was zijn we daar niet eens heen gegaan..

dsc07913

Overnachten in een boomhut

Overnachten in een boomhut
De ochtend startte altijd met een heerlijk ontbijtje, maar deze pancakes met fruit waren toch echt wel mijn favoriet!

Overnachten in een boomhut

Wil jij nou ook op bijzondere plekjes slapen of iemand verrassen, dan raad ik je zeker aan om eens op Airbnb te kijken. Wij boekten de boomhut bij Jing, Wayana + BukitVista Team. Voor het verblijf betaalden wij rond de 100€ per nacht, maar dit was het meer dan waard! Wanneer je een accommodatie boekt via Airbnb met deze link, krijg je €30 korting reistegoed!

Wat was jouw leukste verblijf? 

Liefs,

Marije

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Hey thanks for the visit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.