Bestemmingen Europa Spanje

Op zonvakantie naar Mallorca, Spanje

De ultieme zonvakantie kan volgens ons Mallorca zeker bieden, omdat het eiland zo divers is en ontzettend veel te bieden. Benieuwd wat je allemaal op Mallorca kan doen? Lees dan verder!

Palma de Mallorca

Iedereen kent natuurlijk wel Palma de Mallorca, de hoofdstad van Mallorca. Dus ook wij hebben hier een bezoekje aan gebracht en er is ontzettend veel te bezichtigen!

Als eerste hebben we wat rondgelopen in Palma de Mallorca en kwamen vrij snel Plaza Mayor tegen. Dit is het gezelligste plein van Mallorca, waar allerlei terrasjes te vinden zijn en ook veel straatartiesten.

Mallorca

Mallorca

Na Plaza Mayor liepen we verder richting de kathedraal La Seu, maar daarvoor kwamen we nog het paleis van Almudaina, oftewel het koninklijke paleis, tegen. De Spaanse koninklijke familie maakt minimaal één week per jaar gebruik van dit paleis, daarnaast kan het gebouw door toeristen bezocht worden.

Mallorca

Mallorca

Mallorca

Toen we de kathedraal bezocht hadden gingen we weer verder op zoek naar Banos Arabes. Hier wilden we erg graag heen, omdat dit één van de weinige overblijfselen van de Arabische overheersing op Mallorca zijn. Tegen ongeveer 2 euro konden we de baden bezoeken, het is erg klein, maar wel bijzonder om te zien!

MallorcaOok hebben we nog Passeig de Born bezocht, wat heel erg op Las Ramblas in Barcelona lijkt. Het schijnt in de zomermaanden altijd heel druk en gezellig te zijn, maar in ons geval was het nogal uitgestorven… Geen idee waarom!

Mallorca

Formentor

Formentor ligt in het noordelijkste puntje en is één van de meest indrukwekkende plaatsen van onze reis door Mallorca. Hele hoge rotsformaties en de blauwste stranden die ik ooit heb gezien!

Mallorca

Ook vindt in je dit gebied een vuurtoren, wat zeker de moeite waard is om te bezichtigen, want het heeft prachtige uitzichten te bieden!
Mallorca

Mallorca

Hierna zijn we verder gereden om nóg meer prachtige blauwe stranden te bewonderen en waar we zelf ook konden zwemmen!

Mallorca

Porto Cristo en Cuavas del Drach

Cuavas del Drach is zeker een bezienswaardigheid dat je niet mag missen. Deze indrukwekkende grotten met stalagmieten en stalactieten én een ondergronds meer zijn tegen een vergoeding te bezichtigen. Vlakbij deze grotten ligt Porto Cristo, waar ook een heel mooi strand ligt!

Mallorca

Mallorca
Het perfecte strand van Porto Cristo!

Dit waren al mijn must-see’s. Ik heb nog lang niet alles gezien en wil al te graag weer eens terug naar dit geweldige eiland! Ben jij ook net zo overtuigd als ik?

Zou je ook graag naar Mallorca willen? En wat zou je dan het liefste willen bezoeken?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Formentor ziet er inderdaad indrukwekkend uit! En de ondergrondse grotten lijken mij ook erg gaaf om te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.